9 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε… αλλιώς το σφουγγάρι των πιάτων

Όχι, η θέση του δεν είναι μόνο δίπλα στο νεροχύτη της κουζίνας. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το «ταπεινό» σφουγγάρι πιάτων.

Σωστό ή λάθος: Το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι ιδανικό μόνο για να πλένετε τα πιάτα σας. Λάθος! Μπορεί η πραγματικότητα να το θέλει σταθερά πάνω στο νεροχύτη της κουζίνας, δίπλα στο απορρυπαντικό πιάτων, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σφουγγάρι για τα πιάτα έχει πολλαπλές οικιακές χρήσεις. Από την καθαριότητα μέχρι τη διακόσμηση, δείτε γιατί το σφουγγάρι είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζατε και γιατί αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο κάθε έξυπνης νοικοκυράς!

Αποχαιρετίστε το γάριασμα στα ρούχα σας, χρησιμοποιώντας τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού για να αφαιρέσετε τους μικρούς και αντιαισθητικούς κόμπους υφάσματος από τις μπλούζες, τις ζακέτες και τα πλεκτά σας.

Αφαιρέστε τις τρίχες του κατοικιδίου σας από το χαλί εύκολα και αποτελεσματικά, απλά περνώντας την επιφάνειά του με ένα νωπό σφουγγάρι για τα πιάτα.

Προστατεύστε εύθραυστα αντικείμενα κατά την αποθήκευσή τους, καλύπτοντας την επιφάνειά τους με σφουγγάρια για τα πιάτα. Πώς θα το καταφέρετε; Βρέξτε λίγο το σφουγγάρι, τυλίξτε το γύρω από το αντικείμενο που θέλετε να αποθηκεύσετε και στερεώστε το ένα λάστιχο.

Πείτε «αντίο» στο βαμβάκι και ξεβάψτε εύκολα τα νύχια σας, απλά βάζοντας ένα σφουγγάρι για τα πιάτα σε ένα γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με ασετόν και χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι την επόμενη φορά που θέλετε να αλλάξετε χρώμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.