Αρχική InfoMommy Σχέσεις 9 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις νεύρα

9 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις νεύρα

stressed_woman_screaming__medium_4x3Όταν νιώθεις την πίεση να ανεβαίνει και θες να τα σπάσεις όλα, εκτός από το ότι χαλάς όλη σου τη διάθεση, ταυτόχρονα θολώνεις με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ανταποκριθείς σε βασικές καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να αποβούν μέχρι και επικίνδυνες (βλέπε οδήγηση).

Την επόμενη φορά που θα γίνεις έξω φρενών, πάρε μια βαθιά ανάσα και θυμήσου: Ό, τι κι αν συμβεί, υπάρχουν 9 πράγματα που επ’ ουδενί δεν πρέπει να κάνεις:

1. Μην κοιμηθείς νευριασμένη: Στο έλεγε και η μαμά σου και πράγματι ισχύει. Έρευνα του Journal of Neuroscience κατέληξε στο ότι όταν κοιμόμαστε νευριασμένοι, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα περνάνε στο υποσυνείδητό μας σαν μνήμες. Εκτός αυτού, όταν ξυπνήσεις μπορεί να είσαι πιο ήρεμη, αλλά ταυτόχρονα στεναχωρημένη.

2. Μην οδηγείς: Κάπως αντιφατικό αυτό, δεδομένου πως «πηγή» του εκνευρισμού σου πολύ συχνά μπορεί να είναι κάποιος άλλος ασυνείδητος οδηγός. Όμως, οι ειδικοί εξηγούν πως όταν έχουμε νεύρα, εκτός του ότι έχουμε την τάση να είμαστε πιο επιθετικοί, το οπτικό μας πεδίο περιορίζεται και η περιφερειακή μας όραση εξασθενεί (tunel vision), κάτι που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο πίσω από το τιμόνι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο joytv.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.