Αρχική Σχολή Γονέων 9 πράγματα που πριν γίνεις γονιός τα απέφευγες, τώρα είναι η καθημερινότητά σου και το απολαμβάνεις!

9 πράγματα που πριν γίνεις γονιός τα απέφευγες, τώρα είναι η καθημερινότητά σου και το απολαμβάνεις!

Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τη ζωή σου από τη στιγμή που θα γίνεις γονιός. Μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, τα μαθαίνεις μόνο μέσα από την εμπειρία.

Σας παρουσιάζουμε τις συχνότερες καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας γονιός και τις οποίες δεν είχε καν σκεφτεί ή απέρριπτε κατηγορηματικά μέχρι τη στιγμή που ήρθε στο κόσμο το μωράκι του.

1. Το να πέσει πάνω σου εμετός ή να πιάνεις μασημένη τροφή ήταν κάτι αηδιαστικό για σένα. Όχι όμως και τώρα που έγινες γονιός και τέτοιου είδους συμβάντα είναι αναμενόμενα στην καθημερινότητά σου. Και όχι μόνο σου συμβαίνουν αλλά τα διαχειρίζεσαι και με απόλυτη ψυχραιμία καθώς πάνω από όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία του παιδιού σου.

2. Λες εκφράσεις που υπό άλλες συνθήκες ούτε καν θα είχες σκεφτεί. "Μην κουβαλάς φαγητό στη τσέπη σου παιδί μου", "Μην προσπαθείς να βάλεις τις κάλτσες στο κεφάλι σου" είναι ενδεικτικά των όσων αντιμετωπίζεις ως γονιός.

3. Μιλάς για την αφόδευση και τα θέματα τουαλέτας πιο πολύ από ποτέ και μάλιστα με λεπτομερείς περιγραφές για το σχήμα, την οσμή ακόμα και την συχνότητα των κενώσεων του παιδιού. Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων κυρίως κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού είναι η εντερική του λειτουργία και τα κόπρανά του. Οι απορίες επί του θέματος πολλές όπως εύλογα και η ανησυχία σε τυχόν δυσλειτουργία. Γιατί δεν κάνει συχνά κακά; Είδα αίμα στα κακά του μωρού είναι κάτι ανησυχητικό; Τέτοιου είδους απορίες όχι μόνο μονοπωλούν την καθημερινότητά σας αλλά τις μοιράζεστε άφοβα και με φίλους και συγγενείς για να πάρετε μια γνώμη.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.