“Αν διαβάζετε αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχετε χάσει τον γονιό σας”: Συγκινεί ο Πρίγκιπας Χάρυ στο νέο παιδικό βιβλίο για τον Covid-19

“Αν διαβάζετε αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχετε χάσει τον γονιό σας”: Συγκινεί ο Πρίγκιπας Χάρυ στο νέο παιδικό βιβλίο για τον Covid-19

Το “Hospital by the Hill” (Tο Νοσοκομείο στον Λόφο) είναι ένα ολοκαίνουργιο παιδικό βιβλίο, το οποίο μοιράζεται δωρεάν στη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα στα παιδιά και τους μικρούς συγγενείς των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, οι οποίοι δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που βιώνει την απώλεια της μαμάς του που δούλευε ως εργαζόμενη πρώτης γραμμής σε νοσοκομείο. Το συγκινητικό θέμα της ιστορίας – που μπορεί να αγγίξει όλα τα παιδιά που έχουν χάσει πρόσφατα έναν αγαπημένο – είναι ο λόγος που ο Δούκας του Σάσεξ αποφάσισε να γράψει ένα εισαγωγικό απόσπασμα για να υποστηρίξει την προσπάθεια.

Στον πρόλογο, λοιπόν, αυτού του νέου βιβλίου ο Πρίγκιπας Χάρι θυμάται τη μητέρα του, Diana, την οποία έχασε όταν ήταν 12 ετών: «Αν διαβάζετε αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχετε χάσει τον γονέα ή έναν αγαπημένο σας, και ενώ εύχομαι να ήμουν σε θέση να σας αγκαλιάσω τώρα, ελπίζω αυτή η ιστορία να σας προσφέρει ανακούφιση, γνωρίζοντας ότι δεν είστε μόνοι», γράφει ο ίδιος.

«Όταν ήμουν μικρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Εκείνη την εποχή δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχτώ και αυτό άφησε μια τεράστια τρύπα μέσα μου», συνεχίζει. «Ξέρω πώς νιώθεις και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι με την πάροδο του χρόνου η τρύπα θα γεμίσει με πολλή αγάπη και υποστήριξη».

«Όλοι αντιμετωπίζουμε την απώλεια με διαφορετικό τρόπο, αλλά όταν ένας γονέας πηγαίνει στον παράδεισο, όπως μου έχουν πει, το πνεύμα τους, η αγάπη τους και θύμισή του μένουν εδώ. Είναι πάντα μαζί σου και μπορείς να τα κρατήσεις για πάντα», μοιράζεται με τα παιδιά ο Χάρι. «Και πιστεύω πως είναι αλήθεια!.»

«Μπορεί να μην το γνώρισα ποτέ, αλλά ξέρω ότι αυτό το άτομο ήταν ξεχωριστό για σένα και ήταν κάποιος απίστευτα ευγενικός, γεμάτος φροντίδα και αγάπη λόγω του πού επέλεξε να εργαστεί», συνεχίζει το απόσπασμα.

Και συνεχίζει: «η βοήθεια σε άλλους είναι μια από τις πιο σημαντικές δουλειές που μπορεί κανείς να κάνει ποτέ. Μπορεί να νιώθεις μόνος, μπορεί να νιώθεις λυπημένος, μπορεί να νιώθεις θυμωμένος, μπορεί να νιώθεις άσχημα», γράφει ο Δούκας του Σάσεξ σε μια επίδειξη υποστήριξης στον αναγνώστη. «Αυτό το συναίσθημα θα περάσει. Και θα σου δώσω μια υπόσχεση – θα νιώσεις καλύτερα και με περισσότερη δύναμη όταν θα είσαι έτοιμος να μιλήσεις για το πώς όλο αυτό σε κάνει να νιώθεις.»

Στη συνέχεια, τελειώνει με ένα γλυκό μήνυμα: «Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σου υπενθυμίσει πόσο ξεχωριστός ήταν ο γονέας ή το αγαπημένο σου πρόσωπο. Και πόσο ξεχωριστός είσαι κι εσύ.»

πηγή: scarymommy.com