Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Aφιέρωμα του Παιδικού Μουσείου στην Παιδική Διατροφή (12-15/5)

Aφιέρωμα του Παιδικού Μουσείου στην Παιδική Διατροφή (12-15/5)

H Kraft Foods, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τετραήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στην παιδική διατροφή.
Ειδικότερα, την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 18:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ευεξία των παιδιών και των νέων στη σύγχρονη κοινωνία: διατροφή, άσκηση, ισορροπία», στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11), στην Πλάκα.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:
- Δρ Άλκηστις Αγιωργίτη, Life Coach,
- Χάρης Γεωργακάκης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
- Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας
- Ζαμπέλ Μουρατιάν, Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Κάθε ομιλητής θα αναπτύξει με βάση την ιδιότητά του τις διαφορετικές πτυχές που συνθέτουν έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης και πώς αυτός μπορεί να γίνει πράξη στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το τριήμερο Παρασκευή 13 έως Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Παιδικού Μουσείου. Με αφετηρία το έκθεμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;» τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα: «Παίζω και… γυμνάζομαι»,«Φτιάχνω το δικό μου σοκολατένιο ρόφημα», και «Κινούμαι με τη μουσική των σχημάτων» μέσα από τα οποία θα ερευνήσουν και θα ανακαλύψουν το ρόλο της σωστής διατροφής και της κίνησης για μια ισορροπημένη καθημερινή ζωή. (Παρασκευή: 17.00 – 20.00, Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 15.00).

Το Σάββατο και την Κυριακή (14-15 Μαΐου) ο διατροφολόγος Χάρης Γεωργακάκης θα βρίσκεται στο Παιδικό Μουσείο από τις 12:00 έως τις 14:00 για να απαντήσει σε απορίες των γονιών σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους.


Πού
: Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Πότε: Πέμπτη 12 έως Κυριακή 15 Μαϊου
Τηλ. 210-3312995


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.