AbbVie: Μια νέα βιοφαρμακευτική εταιρεία στο πλευρό της κοινωνίας

abbvie1

Από 1ης Ιανουαρίου 2013, η AbbVie είναι μία νέα, ανεξάρτητη, παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, που εστιάζει στην ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο περίπλοκες και σοβαρές παθήσεις όπως η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, η Ψωρίαση, η Nόσος του Crohn, η Ελκώδης κολίτιδα, η Ηπατίτιδα C, η νόσος του Πάρκινσον, ο HIV, ο Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, η Χρόνια νεφρική νόσος, η Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα κ.λπ.

Το όνομα AbbVie απορρέει απο δύο συνθετικά. Το πρώτο συνθετικό «Abb», αντιπροσωπεύει την ισχυρή κληρονομιά που κουβαλάει μαζί της από την Abbott, ενώ το δεύτερο, «Vie», προέρχεται από τη λατινική ρίζα της λέξης «ζωή» και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της AbbVie για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Η AbbVie συνδυάζει το πάθος μιας καινοτόμου εταιρείας βιοτεχνολογίας με την τεχνογνωσία και την 125ετή εμπειρία ενός καταξιωμένου ηγέτη στο χώρο του φαρμάκου, αναπτύσσοντας και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι. Πάθος. Δυνατότητες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί 25,000 εργαζομένους  και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει 100 άρτια καταρτισμένους εργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων. Για την ακρίβεια, το 95% των ανθρώπων της AbbVie Ελλάδος είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 4 στους 10 διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ το 50% γνωρίζουν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες. Και όλοι, μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να κάνουν ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ασθενών.

abbvie

Οι ασθενείς στο επίκεντρο

Αναζητώντας διαρκώς τη βαθιά κατανόηση των αναγκών των ασθενών, η AbbVie διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και βιοτεχνολογικών σκευασμάτων ενώ παράλληλα διεξάγει καθημερινά σε όλο τον κόσμο κλινικές δοκιμές φαρμακευτικών ουσιών και κατοχυρώνει διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Ειδικότερα, η AbbVie έχει ένα ευρύ ερευνητικό πρόγραμμα με περισσότερες από 20 κλινικές μελέτες σε μεσαίο και τελικό στάδιο. Από αυτές, 11 κλινικές μελέτες βρίσκονται σε Φάση ΙΙΙ και στόχος είναι να επιτευχθούν 13 εγκρίσεις νέων ουσιών ή ενδείξεων μέχρι το 2018. Προσδοκία της εταιρείας, μάλιστα, είναι το 2015 να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα ένα καθ’ολα πρωτοποριακό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C.
Στην Ελλάδα συγκεκριμένα από την αρχή του 2013, η AbbVie έχει επενδύσει στον τομέα της κλινικής έρευνας πάνω από 4.5 εκατομμύρια ευρώ ενώ σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν διεξαχθεί 31 κλινικές μελέτες στους τομείς της ανοσολογίας, της ογκολογίας, της ιολογίας της νευρολογίας κ.α σε περισσότερες από 70 κλινικές ελληνικών νοσοκομείων.
Στόχος, τέλος, της AbbVie Ελλάδος είναι το 10% της συνολικής επένδυσης της μητρικής ΑbbVie σε κλινικές μελέτες να κατευθύνεται στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στις πιο αξιόλογες εταιρείες στον κόσμο σύμφωνα με το Fortune και το Science

Ενδεικτική, επίσης, του πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνει η AbbVie στην καινοτομία και στην επιστημονική έρευνα, είναι η πρόσφατη ανάδειξή της από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο περιοδικό Science, ως μια εκ των κορυφαίων εργοδοτών στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε πάνω από 3.000 ερωτώμενους, η βιοφαρμακευτική AbbVie έλαβε την 4η θέση. Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση δεδομένου του ότι η εταιρεία λειτουργεί λιγότερο από ένα χρόνο. Μεταξύ άλλων, η AbbVie διακρίθηκε για την υψηλής ποιότητας, σημαντική έρευνα που επιτελεί, το ξεκάθαρό όραμά της και την κοινωνική της υπευθυνότητα.

Επίσης, το αναγνωρισμένο περιοδικό Fortune, κατέταξε την AbbVie στην 8η θέση  της ετήσιας λίστας του, για τις πιο αξιόλογες εταιρείες του κόσμου στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων. Η βιοφαρμακευτική AbbVie ήταν η μία από τις 15 φαρμακευτικές εταιρείες που τέθηκαν υπό αξιολόγηση, ώστε να κριθεί η συμμετοχή της στην αναγνωρισμένου κύρους λίστα για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Το κριτήριο για να συμπεριληφθεί μία επιχείρηση στη λίστα του Fortune, είναι η βαθμολογία της να ξεπερνά στην αξιολόγηση τις μισές από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην έρευνα και ανήκουν στον ίδιο κλάδο.
Επιπρόσθετα, η AbbVie αναδείχθηκε 5η στον κλάδο της, στις κατηγορίες της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων.

abbvie-reports-strong-earnings

Στοχεύοντας στη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας

Επιδίωξη της AbbVie είναι η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να συνεισφέρει στη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το project που έλαβε χώρα σε συνεργασία με την UNIPART και άλλες εταιρείες, σχετικά με τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και τον εξορθολογισμό του κόστους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου στο Ρίο (Πάτρα), που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της γραφειοκρατίας, των λειτουργικών εξόδων κατά 20% σε δύο μονάδες του νοσοκομείου (Αιμοδυναμικό & Ακτινολογικό) και την καλύτερη διαχείριση του χρόνου του προσωπικού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της AbbVie να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης με βιώσιμο τρόπο για τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές γενιές, η AbbVie σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Δημόσια Υγεία (European Public Health Alliance) και την Philips, έφερε πρόσφατα σε επαφή πάνω από 200 βασικούς συντελεστές από τους τομείς των εθνικών και ευρωπαϊκών υγειονομικών φορέων περίθαλψης σε μια διάσκεψη στις Βρυξέλλες, για να ενθαρρύνει και να διευκολύνει μια ευρύτερη συζήτηση που θα οδηγήσει στην εξεύρεση λύσεων.
Σκοπός είναι η δημιουργία εθνικών whitepapers για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει κάθε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε τοπικό επίπεδο ώστε το 2014, οι πιο καινοτόμες ιδέες να παρουσιαστούν σε ένα πανευρωπαϊκό κοινό whitepaper.

Στο πλευρό της κοινωνίας

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, τα 40 και πλέον μέλη της AbbVie Running Team, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου και τρέχουν για καλό σκοπό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής καθώς και του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα Βορείου Ελλάδος, σε μια ακόμη προσπάθεια της AbbVie να κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ασθενών.