Αρχική Νέα Αδαμαντιάδα 2014: Γονείς και παιδιά ενημερώνονται για την στοματική υγεία και διασκεδάζουν με δωρεάν εργαστήρια στην Τεχνόπολη

Αδαμαντιάδα 2014: Γονείς και παιδιά ενημερώνονται για την στοματική υγεία και διασκεδάζουν με δωρεάν εργαστήρια στην Τεχνόπολη

DCP_8050sΗ Αδαμαντιάδα, το πρόγραμμα που υποστήριξε τη στοματική υγεία χιλιάδων παιδιών του Δήμου της Αθήνα γιορτάζει τα αποτελέσματα του προγράμματος ενημέρωσης για τη στοματική υγεία και οδοντιατρικής φροντίδας στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνοντας το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μια ημερήσια τιμητική εκδήλωση ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά των σχολείων και τους εθελοντές οδοντίατρους που στήριξαν το πρόγραμμα με τη δουλειά τους.

DCP_8164s

50 εθελοντές εργάστηκαν σε 60 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας, παρέχοντας δωρεάν εξέταση και φθοριώσεις σε 7.500 μαθητές, 7.000 Οδοντιατρικές Θεραπείες και 1.500 Ορθοδοντικές Παρεμβάσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10 στην Τεχνόπολη περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες και ψηφιακό εργαστήρι animation με θέμα τη στοματική υγεία για παιδιά τάξεων Δημοτικού Σχολείου καθώς και έκθεση με οπτικό υλικό από το έργο της Αδαμαντιάδας. Την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη, θα πραγματοποιηθεί απολογιστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και τιμητική βράβευση των Εθελοντών Οδοντιάτρων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία που θα περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια πολλών γενιών παιδιών από τη Λιλιπούπολη, τον Τεμπέλη Δράκο και το Κάτω από ένα Κουνουπίδι. Στη συναυλία τραγουδούν οι Κώστας Θωμαϊδης και Άννα Λινάρδου.

DCP_7996sΗ «Αδαμαντιάδα – Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Άξονας Προτεραιότητας «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Στηρίζεται στηνπρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Η «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ» φιλοδοξεί να λάβει θεσμικό επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με την προσέλκυση χορηγών και τη σταδιακή ενεργοποίηση περισσότερων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης της σχολικής και επιστημονικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η οδοντιατρική περίθαλψη και θεραπεία αποτελεί δικαίωμα όλων.
DCP_8453s

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι,
210 3453548,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.