- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Αδειάζει” τον Μάνο η Πισπιρίγκου: «Αναξιόπιστος. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα Α και αύριο Ω» – Δεν αποδέχεται τα πορίσματα

Η Ρούλα ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Συνεχίζει την ίδια υπερασπιστική γραμμή η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις κατηγορίες εμπλοκής της με του θανάτους των παιδιών της πως «δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά», [2] σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κώστα Ζάρδα που μίλησε στην ΕΡΤ. [3]

Αναφερόμενος στα δύο νέα ιατροδικαστικά πορίσματα που κάνουν λόγο για ασφικτικούς θανάτους των δύο παιδιών ο δικηγόρος σημείωσε πως η πελάτισσά του  «ένα ιατροδικαστικό πόρισμα σαν αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από έναν άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις γνώσεις» και πως «αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση». [4]

Από την άλλη ο δικηγόρος της 33χρονης σημείωσε πως «έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια και μιλώ για τα πορίσματα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα, οι οποίες δεν ήταν και αυτές μόνες τους, [5]υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας».

ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΡΑΚΟΥΚΗ – ΚΑΛΟΓΡΗΑ

Υπογραμμίζοντας πως «δεν τίθεται θέμα να αμφισβητήσει τα πορίσματα του κ. Nίκου Καρακούκη και του κ. Νίκου Καλόγρηα η κ. Πισπιρίγκου. Είναι θέμα μεταξύ των ιατροδικαστών…»

H Πισπιρίγκου δεν αποδέχεται και τα πρώτα πορίσματα για Μαλένα και Ίριδα

Επιπλέον ο κ. Ζάρδας τόνισε πως «ούτε και τα πρώτα πορίσματα αποδέχεται η κατηγορούμενη γιατί έλεγε για υπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πως επήλθε αυτή η ηπατική ανεπάρκεια, ήταν ένα πόρισμα που ούτε η κ. Πισπιρίγκου το είχε βρει πλήρες και γι’ αυτό κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά αμφισβητώντας την πληρότητα του πορίσματος και ζητώντας να ενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις ώστε να εξηγηθεί πώς ακριβώς επήλθε η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί της» [6]

και συμπλήρωσε πως «αυτό θα έπρεπε να μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε – όχι μόνο την υπεράσπιση – αλλά καθέναν πως είναι δυνατόν να έχει εμπλοκή και μάλιστα δολοφονική στον θάνατο του παιδιού και να αμφισβητεί ένα ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο ουσιαστικά την αθωώνει.

Δεν φοβόταν πως αν γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μπορεί να αποκαλυφθεί η ενοχή της;» συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι ένα ερώτημα για εμένα ανυπέρβλητο αλλά νομίζω θα δημιουργήσει τεράστια ερωτήματα στους πάντες».

«Αναξιόπιστος ο Μάνος Δασκαλάκης – Η Δήμητρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν»

Αναφερόμενος στον πατέρα της οικογένειας, Μάνο Δασκαλάκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».

Επιπλέον αναφερόμενος στην κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης σημείωσε πως «Περίπου 10 ώρες η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε. Είναι πάρα πολύ έμπειροι, είναι οι απόλυτα ειδικοί και οι πλέον κατάλληλοι, έναν άνθρωπο τον οποίο ανακρίνουν και αυτός έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει και αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει η κ. Δήμητρα Πισπιρίγκου [7]».

Αίτημα αποφυλάκισης 

Τέλος σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της, ότι δεν ήταν αναγκαίο και υπήρχαν άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού πιο ήπια τα οποία επαρκούσαν και αναζητούσαμε τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν τέτοιο ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση. Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Η απίθανη ταινία της Pixar «Turning Red» μεταμορφώνεται σε κόμικ! [8]

Συγκλονίζουν οι ιστορίες δύο εφήβων που παραμένουν «ξεχασμένοι» στην παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ [9]

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: “Έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή νεαρός εκπαιδευτικός [10]