Άφαντος ακόμα ο 7χρονος που εγκαταλείφθηκε στο δάσος από τους γονείς γιατί ήταν….άτακτος

Οι διασώστες έχουν εντείνει τη Δευτέρα τις έρευνές τους στο νησί Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία, για να βρουν ένα επτάχρονο αγόρι που οι γονείς του το άφησαν πριν από τρεις ημέρες στο δάσος για να το τιμωρήσουν.

Οι γονείς δήλωσαν οι ίδιοι την εξαφάνισή του το Σάββατο στην αστυνομία. Αρχικά υποστήριξαν ότι το παιδί χάθηκε στη διάρκεια εκδρομής στο βουνό, ενώ εκείνοι μάζευαν άγρια φυτά, πριν ομολογήσουν ότι είχαν θελήσει να το τιμωρήσουν εγκαταλείποντάς το.

Το Σάββατο, το παιδί, το όνομα του οποίου είναι Γιαμάτο Τακούκα, η μεγαλύτερη αδελφή του και οι γονείς τους έκαναν πεζοπορία όταν το ζευγάρι έχασε την υπομονή του με τη συμπεριφορά του αγοριού, το οποίο πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα και περαστικούς, ανέφεραν η ιαπωνική αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στον δρόμο της επιστροφής, οι γονείς υποχρέωσαν τον Γιαμάτο να βγει από το αυτοκίνητό τους και τον άφησαν στην άκρη του δρόμου μέσα στο δάσος, ενώ συνέχισαν τον δρόμο τους για μια απόσταση περίπου 500 μέτρων.

«Είπαν πως επέστρεψαν αμέσως στο σημείο, όμως το αγόρι δεν ήταν πια εκεί όπου το είχαν αφήσει», ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο Μιτσούρου Ουακαγιάμα, ένας εκπρόσωπος του χωριού Ναναέ, εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του αγοριού σε μια ορεινή περιοχή «όπου περνούν λίγοι άνθρωποι και αυτοκίνητα». Και πρόσθεσε πως δεν είναι σπάνιες εκεί οι συναντήσεις με αρκούδες.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως στη διάρκεια της νύκτας η θερμοκρασία στο δάσος πέφτει στους 7 βαθμούς Κελσίου.
Η περιοχή των ερευνών διευρύνθηκε σήμερα με την κινητοποίηση 180 διασωστών και αστυνομικών, με τη συνοδεία σκύλων και έφιππων αποσπασμάτων.

Ο πατέρας του Γιαμάτο είπε στην τηλεόραση πως βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και ζήτησε ταυτόχρονα συγγνώμη για τα προβλήματα που προκάλεσε σε τόσους ανθρώπους. “Λυπάμαι πολύ για το παιδί μου” είπε ο πατέρας σε δημοσιογράφο του NTV. “Λυπάμαι πολύ που προξένησα πρόβλημα σε τόσους πολλούς ανθρώπους”. Η κοινή γνώμη στην Ιαπωνία είναι οργισμένη με τις ενέργειες των γονιών του ανήλικου. “Αυτό δεν είναι τιμωρία, είναι κακοποίηση. Οι γονείς είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έχω λόγια”, δήλωσε χρήστης του ίντερνετ.