Αρχική InfoMommy Σχέσεις Τότε και τώρα... Δείτε τις διαφορές με νούμερα

Τότε και τώρα... Δείτε τις διαφορές με νούμερα

The-Benefits-Of-Playing-Outside-For-ChildrenΤα παιδιά μας πρέπει να βρίσκονται έξω και να παίζουν, ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω τους  και απολαμβάνοντας την ελευθερία που προσφέρουν οι εξωτερικοί χώροι τονίζουν οι ειδικοί του Σύγχρονου Κέντρου Λόγου - Μάθησης - Ειδικής Αγωγής Λεξιμάθεια. Δυστυχώς, η ζωή στην πόλη και οι γονεϊκοί φόβοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εκτός σπιτιού συνεπάγονται ότι πολλά παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία για παιχνίδι εκτός σπιτιού. Αυτό το ξέρατε;

o-KIDS-PLAYING-OUTSIDE-facebook

1970: Τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου στα 50.000….
2010: Τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου στα 5.500.000…
1 στα 3 παιδιά δεν έχει σκαρφαλώσει ποτέ σε δέντρο….
1 στα 10 παιδιά δεν έχει κάνει ποτέ του ποδήλατο….
6 στα 10 παιδιά εύχονται να είχαν περισσότερο χρόνο για παιχνίδι….

Μόνο το 21% παιδιών ηλικίας 6-15 ετών έχουν την ευκαιρία να παίζουν έξω ενώ το 70% των γονιών τους είχε τη δυνατότητα για παιχνίδι στην ύπαιθρο. Μην ξεχνάμε ότι  η επαφή με τη φύση αναπτύσσει τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω σε επαφή με το χώμα και την φύση, γελούν περισσότερο, δείχνουν πιο χαρούμενα και δραστήρια, μαθαίνουν να αξιολογούν καλύτερα τους κινδύνους και  γίνονται ανεξάρτητα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.