Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης "Αφού βάζω άφθονο αντιηλιακό, μπορώ να μείνω στον ήλιο όσο θέλω": Μύθος ή αλήθεια;

"Αφού βάζω άφθονο αντιηλιακό, μπορώ να μείνω στον ήλιο όσο θέλω": Μύθος ή αλήθεια;

1306-sun-care-1Το αντιηλιακό μας βοηθάει να αποφύγουμε την αρνητική επίδραση του ήλιου, προστατεύοντας μας αφ’ ενός από την UVB ακτινοβολία (προκαλεί βραχυπρόθεσμα έγκαυμα και μακροπρόθεσμα φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος), αφ’ ετέρου από την UVA (προκαλεί τις μακροχρόνιες βλάβες, όπως οι ρυτίδες, καρκίνο του δέρματος) διευκρινίζει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου,διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάθε άνθρωπος, όμως, ανάλογα με τον φωτότυπό του μπορεί να μείνει στον ήλιο συγκεκριμένη ώρα – από καθόλου τις ώρες 10 π.μ. έως 17 μ.μ. (ισχύει για όσους έχουν φωτότυπο 1, δηλαδή κόκκινα μαλλιά, λευκό δέρμα και ανοικτόχρωμα μάτια) έως αρκετή ώρα σε όσους έχουν φωτότυπο 6 (μαύρη φυλή).

Οι Έλληνες είμαστε κυρίως φωτότυποι 3 και 4 (δηλαδή καστανοί και μελαχρινοί), συνεπώς πρέπει να κάνουμε τα εξής: να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό όλες τις ώρες με ηλιοφάνεια, να πηγαίνουμε στη θάλασσα τις σωστές ώρες (μέχρι τις 11 το πρωί και μετά τις 4 το απόγευμα) και να συμπεριφερόμαστε στον ήλιο σαν να μην φοράμε αντιηλιακό.

Το γεγονός ότι το αντιηλιακό δεν μας καλύπτει πλήρως, αποδεικνύεται από το ότι μαυρίζει κάποιος ακόμα και όταν φοράει αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.