Αρχική Σχολή Γονέων Αγάπη, Ύπνος & Παιχνίδι: Το μυστικό για να μεγαλώσουμε χαρούμενα παιδιά!

Αγάπη, Ύπνος & Παιχνίδι: Το μυστικό για να μεγαλώσουμε χαρούμενα παιδιά!

Το απόγευμα της Παρασκευής που πέρασε δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό της τελευταίας εργάσιμης ημέρας της εβδομάδας, ύστερα από ένα κουραστικό οκτάωρο στη δουλειά. Και τι ακριβώς εννοώ με τον όρο "αντιπροσωπευτικό": Διασκεδαστικό και χαλαρό, όπως κάθε απόγευμα Παρασκευής που σε αποφορτίζει από τα καθημερινά γεγονότα και την ένταση όλης της εβδομάδας.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε το event των Pampers στο οποίο είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ με μεγάλη μου χαρά, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της εταιρείας που μας υποδέχθηκε σε έναν κόσμο γεμάτο Αγάπη, Ύπνο και Παιχνίδι. Οι τρεις αυτοί πυλώνες της ανάπτυξης του παιδιού ήταν το θέμα γύρω από το οποίο πραγματοποιήθηκε η ευχάριστη εκδήλωση. Γιατί τι άλλο χρειάζεται ένα μωρό πέρα από αγάπη, ύπνο και παιχνίδι;

Love Session 1Μέσα από ένα ουσιαστικό workshop γύρω από την αγάπη, όλοι όσοι δώσαμε το παρών είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πολυσήμαντη αυτή έννοια. Εκτίμηση, υποστήριξη, ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας, ασφάλεια... Φτάνει όμως η αγάπη για την ορθή ανάπτυξη του παιδιού;

Ο Δρ. Iωάννης Χατζόπουλος, Διευθυντής Επιστημονικής Επικοινωνίας Απορροφητικών Προϊόντων των Pampers, μάς μίλησε για τη σημασία του ύπνου, βασικό στοιχείο του οποίου αποτελεί η υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης ρουτίνας. Ο ύπνος δεν είναι μια παθητική δραστηριότητα, ο εγκέφαλος και το δέρμα του μωρού είναι απόλυτα ενεργά. Γνωρίζατε ότι ένα νεογέννητο περνά, κατά μέσο όρο, τα 2/3 της ημέρας (περίπου 16 ώρες) κοιμισμένο; Από τους έξι μήνες, το μωρό διαχωρίζει τον χρόνο ύπνου και ξύπνιου ισόποσα. Επιπλέον, τα μωρά αποκοιμιούνται περίπου 15 λεπτά από την ώρα που θα σβήσουν τα φώτα, αλλά για κάποια μωρά αυτό μπορεί να πάρει έως και 25 λεπτά. Αν η διαδικασία παίρνει πάνω από 30 λεπτά, οι ειδικοί του ύπνου συμβουλεύουν να λαμβάνεται υπόψη η αλλαγή της ρουτίνας ύπνου του μωρού.

Μην ταράζεστε εν τω μέσω της νύχτας, επειδή ταράζεται το μωρό σας. Έρευνες δείχνουν πως σχεδόν όλα τα μωρά ξυπνούν τουλάχιστον μία φορά κάθε νύχτα, είτε είναι 3 εβδομάδων είτε είναι 3 μηνών. Στις τρεις εβδομάδες, το 90% των νεογνών ξυπνούν και το δείχνουν στους γονείς τους κλαίγοντας. Αλλά μην ανησυχείτε, μέχρι τους τρεις μήνες μόνο το 50% των νεογνών καλούν τους γονείς όταν ξυπνούν.

screenshot.31Γιατί ξυπνούν τα μωρά;

Κάποιες φορές οι γονείς νιώθουν πως οτιδήποτε μπορεί να ξυπνήσει το μωρό! Δεν έχουν και πολύ άδικο: πολλοί εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να διαταράξουν τον μωρουδιακό ύπνο. Αυτά τα εναύσματα ποικίλουν ατομικά, αλλά εν γένει, πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν πως η διατήρηση του μωρού στεγνού είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις διαταραχές.

Τα Pampers κατανοούν τη σημασία του ύπνου των νεογνών. Ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας στις μητέρες και στα μωρά, τα Pampers έχουν διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για να κατανοήσουν τον ύπνο των νεογνών και τη σημασία της ολονύχτιας στεγνότητας. Οι μητέρες μπορούν να εμπιστευτούν τις πάνες Pampers για διατήρηση έως και 12 ώρες ολονύχτιας προστασίας. Με εύκαμπτα υλικά που παρέχουν συνεχή και αξιόπιστη εφαρμογή κατά την κίνηση, οι πάνες κρατούν το μωρό στεγνό ακόμη και όταν στριφογυρίζει.

pampers-pampers-baby-dry-size-4-maxi-7-18kg-30-diaΑυτό ακριβώς κάνουν οι πάνες Pampers Baby-Dry με «μικρο-πέρλες» που μπορούν να απορροφήσουν έως και 30 φορές το βάρος τους σε υγρό, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 2-3 μπουκάλια γάλα! Η πρώτη στεγνή επίστρωση με χοάνες τραβάει το υγρό μακριά, προς όλες τις κατευθύνσεις, κρατώντας τα οπίσθια του μωρού στεγνά. Η μοναδική «στρώση επιπλέον ύπνου» των Pampers απορροφά γρήγορα τα ούρα, λειτουργεί ως δεξαμενή και ως ένα εμπόδιο ανάμεσα στον πυρήνα και το δέρμα, ώστε η υγρασία να μην επιστρέψει πίσω στο μωρό σας, κάτι το οποίο μπορεί να το ξυπνήσει ενώ κοιμάται.

Play Session 1Και αφού μάθαμε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα για τον ύπνο των μωρών και γνωρίσαμε τη δράση των Pampers Baby-Dry, γίναμε για λίγο παιδιά συμμετέχοντας σε ένα άκρως διασκεδαστικό workshop γύρω από το παιχνίδι, τον τρίτο σημαντικό πυλώνα της παιδικής ανάπτυξης που αποτελεί το πιο ισχυρό μέσο έκφρασης των παιδιών, μέσα από το οποίο πειραματίζονται, χαίρονται, απογοητεύονται και δημιουργούν τον δικό τους μικρόκοσμο!

Πόσο ανάγκη είχαμε να παίξουμε -έστω για λίγο- σαν μικρά παιδιά, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας, να ξεχάσουμε ό,τι μας προβληματίζει και να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια όπου το μόνο που είχαμε ανάγκη ήταν η Αγάπη, ο Ύπνος και το Παιχνίδι! Ευχαριστούμε πολύ, Pampers!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.