“Αγαπημένοι μας μαθητές, στις γιορτές δεν θα έχετε ασκήσεις αλλά…”: Το σχολικό φυλλάδιο Χριστουγέννων που έγινε viral

O Tάσος Παπαναστασίου, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δημοσίευσε στο Facebook , το πρωτότυπο φυλλάδιο για τις που μοιράστηκε χθες στους μαθητές αναφορικά με τις εργασίες που θα έχουν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η πρωτοτυπία αυτού του φυλλαδίου έγκειται στο γεγονός ότι ανακοινώνει στους μαθητές ότι δεν θα έχουν εργασίες, ασκήσεις και φυλλάδια, γιατί οι διακοπές είναι ένα μεγάλο διάλειμμα και δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίνουμε τις υπόλοιπες ημέρες ή ώρες και να τα κάνουμε, μάλιστα, με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Μάλιστα, τους ανακοινώνεται και μια μεγάλη πρωτοβουλία που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλη από το ημερολόγιο καλών πράξεων.

Ευχόμαστε ανάλογες πρακτικές να υιοθετηθούν από το σύνολο των σχολείων

Αυτό είναι το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αγαπημένα μας παιδιά

Αυτές τις γιορτές οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας αποφασίσαμε να μη σας δώσουμε εργασίες και ασκήσεις για την περίοδο των διακοπών, γιατί οι διακοπές είναι ένα μεγάλο διάλειμμα και τα διαλείμματα μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίνουμε τις υπόλοιπες ημέρες ή ώρες και να τα κάνουμε, μάλιστα, με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Όσο σπουδαίο είναι για εμάς να σας διδάξουμε να εργάζεστε συστηματικά, με πάθος και διάθεση κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το ίδιο σημαντικό είναι να σας δείξουμε τρόπους ώστε να περνάτε δημιουργικά, ξεκούραστα και αποτελεσματικά στα διαλείμματα, είτε αυτά διαρκούν 15 λεπτά, είτε 15 μέρες.

Το ότι δεν θα έχετε «καθήκοντα», δεν σημαίνει ότι θέλουμε να περάσετε τις διακοπές σας μπροστά από μια οθόνη play station ή ipad. Έχουμε ήδη ενημερώσει τους γονείς σας και τους έχουμε προτείνει μια σειρά δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε, άλλες μόνοι σας και άλλες με παρέα. Ρωτήστε τους άμεσα, ζητήστε τους να σας δείξουν το έντυπο με τις προτάσεις μας και επιλέξτε μαζί τους τι από όλα θέλετε να κάνετε. Μπορείτε, φυσικά, να ανακαλύψετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια των γονέων σας και άλλα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να περάσετε διαφορετικά την καθημερινότητά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας την πρώτη μέρα που θα επιστρέψουμε στο σχολείο.

Μόλις επιστρέψουμε όλοι μας από τις διακοπές, θα μιλήσουμε για όλα αυτά και θα ξεκινήσουμε μια ακόμη σπουδαία δράση. Το ημερολόγιο των καλών πράξεων, που θα είναι η νέα μας ρουτίνα.

Μέχρι τότε… καλές γιορτές, καλή ξεκούραση!

Με αγάπη,

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας