Αρχική Γωνιά του μαθητή Aγαπητοί γονείς μην ξεχνάτε! Ό,τι λέτε στο σπίτι για τη δασκάλα τα μαθαίνει από το παιδί σας

Aγαπητοί γονείς μην ξεχνάτε! Ό,τι λέτε στο σπίτι για τη δασκάλα τα μαθαίνει από το παιδί σας

teacherΟι γονείς των μαθητών είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Μπορούν να γίνουν οι απόλυτοι συνεργάτες μας και να γίνουν θαύματα μέσα από τη συνεργασία, αλλά μπορούν να φτάσουν και τα παιδιά σε σημείο έτοιμα να τρελαθούν.

Γιατί; Γιατί είναι απλό…. O μαθητής, κατά πάσα πιθανότητα θα αγαπήσει το δάσκαλό του. Εκτός ακραίων περιπτώσεων. Ακόμα κι αν ο δάσκαλός του έχει ένα σωρό στραβά, το παιδί θα τον αγαπήσει όπως αγαπούν τα παιδιά: με τα ελαττώματά του.

Αν τώρα, οι γονείς για διάφορους λόγους κουτσομπολεύουν τον δάσκαλο στο σπίτι, τον μειώνουν, μιλούν γι αυτόν υποτιμητικά κτλ, τότε κάνουν κακό στο παιδί τους, όχι στο δάσκαλο.

Έχω πει πολλάκις στους γονείς ότι θέλω αν έχουν κάποιο θέμα προς συζήτηση μαζί μου να το συζητούν μαζί μου. Όχι γιατί “ντρέπομαι” το παιδί, αλλά γιατί αν δεν υπάρχει σύμπνοια, το παιδί μπερδεύεται και δυσκολεύεται να μάθει, εφόσον δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί. Έχω ένα τέτοιο μπερδεμένο παιδί στην τάξη. Έξυπνο και ώριμο παιδί, που από την αρχή της χρονιάς ένιωθα ότι υπήρχε στο μυαλό του αυτή η πάλη των γονιών και της δασκάλας. Οι γονείς δεν μου έχουν πει το παραμικρό, μόνο ψεύτικα χαμόγελα.
Μόνο που ξεχνάνε ότι τα παιδιά μιλάνε, και τα λένε όλα.. Τι μου είπε μια μέρα:

“Κυρία εσείς θα πληρώσετε την ταβέρνα στην ημερήσια;” !!!!!!!!!
(πες μου τώρα ειλικρινά, όταν ήσουν παιδί σε ένοιαζε εσένα τι θα κάνει η δασκάλα; Εγώ δεν συνειδητοποιούσα καν ότι τρώνε και οι δάσκαλοι, δεν με ένοιαζε γιατί έπαιζα.)

Οι συγκεκριμένοι γονείς όμως θεωρούν πολύ σωστό καθώς φαίνεται να μιλούν με κακεντρέχεια και κατινιά για μας. Κι έλα πες μου εσύ, πώς το παιδί θα “ανοιχτεί” στο σχολείο, αν ξέρει ότι οι γονείς του δεν μας εκτιμούν.

Για την ιστορία…. ευτυχώς που έχουν τα μέσα και θα μάθουν από πρώτο χέρι ότι πληρώσαμε το φαγητό μας.

Πηγή: http://fresheducation.gr

Διαβάστε επίσης:

Tι πραγματικά θέλουν να πουν οι δάσκαλοι στους γονείς

«Μην πυροβολείτε το δάσκαλο !» άρθρο του εκπαιδευτικού Β. Ντάλη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

«Αυτός είναι ο σημερινός δάσκαλος»- Το συγκλονιστικό κείμενο ενός εκπαιδευτικού που μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητά του στο σχολείο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.