Αρχική InfoMommy Υγεία Αγγειακές παθήσεις: Τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως - Δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Κυριακή 8/3

Αγγειακές παθήσεις: Τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως - Δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Κυριακή 8/3

aggeiaka

Οι αγγειακές παθήσεις αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ως εκ τούτου είναι μείζον θέμα για την δημόσια υγεία και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα ώστε να μην αποβούν μοιραίες για την ζωή των ασθενών. Παρά τις μεγάλες προόδους της ιατρικής στη θεραπεία και πρόληψη πολλών παθήσεων, υπάρχουν ακόμη κάποιες ασθένειες που, αδικαιολόγητα, δεν έχουν τύχει της απαιτούμενης προσοχής από την ιατρική κοινότητα και την πολιτεία.

Η Χρόνια Φλεβική Nόσος (ΧΦΝ) αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης εποχής, αφού 1-1,5 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από αυτή, με το μεγαλύτερο ποσοστό (60%-70%) να είναι γυναίκες.

Η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (ΦΘΝ) αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας στη Ευρώπη, αφού 650.000 ασθενείς πάσχουν ετησίως από φλεβική θρόμβωση και 430.000 ασθενείς από πνευμονική εμβολή ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν 543.454 Ευρωπαίοι και 50.000 Έλληνες.

Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (Α.Ε.Ε.) αποτελούν διεθνώς την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου (μετά από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο) και ταυτόχρονα την πιο συχνή αιτία μόνιμης αναπηρίας.

Η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος (ΠΑΝ) αποτελεί εκδήλωση της συστηματικής αθηροσκλήρυνσης (αθηρωμάτωσης) των αρτηριών του οργανισμού, που τροφοδοτούν με αίμα τα άκρα. Προσβάλλει το 10-15% των ατόμων του γενικού πληθυσμού ενώ περίπου το 50% των ασθενών με ΠΑΝ είναι ασυμπτωματικοί. Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι η νόσος είναι περισσότερο συχνή στους άνδρες και ο επιπολασμός της αυξάνεται σημαντικά μετά το 50ο έτος.

Δωρεάν Έλεγχος για το κοινό

Στα πλαίσια του 14ο Πανελλήνιου Συνεδρίου, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία παρέχει δωρεάν εξέταση κοινού για τις Αγγειακές Παθήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ.: 2103645629 ή να στείλουν την δήλωση συμμετοχής που θα βρουν στο site: www.angiologycongress.gr στο fax: 210 3644 441 ή στο email: info@apr.com.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.