Αγγελική Κανελλοπούλου: “Δεν είναι η Ελλάδα που έφτιαξε τους τενίστες, είναι οι οικογένειες”

Τις τελευταίες ημέρες η επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τένις μάς έχει γεμίσει χαρά και υπερηφάνεια. Πρώτη φορά αθλητής που εκπροσωπεί την χώρα μας φτάνει τόσο ψηλά σε μια διεθνή διοργάνωση τένις και το αίσθημα ικανοποίησης που επικρατεί μέσα μας δεν περιγράφεται.

Πρόσφατα οι δηλώσεις του νεαρού αθλητή για το κατά πόσο δεν δέχθηκε από την Ομοσπονδία τένις της Ελλάδας, όμως, προκάλεσαν προβληματισμούς μιας και φάνηκε ότι – όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί – η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της. Ο ίδιος είπε πως η Ομοσπονδία δεν τον στήριξε στις προσπάθειές του, αλλά τώρα πια δεν την χρειάζεται…

Τελικά, η επιτυχία των αθλητών που διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι εθνικό κατόρθωμα ή όχι;

Η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, πρωταθλήτρια του τένις και η ίδια, Αγγελική Κανελλοπούλου, έδωσε μια πολύ σωστή – κατά τη γνώμη μας – απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια χώρα που φτιάχνει τενίστες ή όχι;

Κοιτάχτε, δεν είναι η Ελλάδα που έφτιαξε τους τενίστες, είναι οι οικογένειες που έφτιαξαν τους τενίστες. Και εγώ ήμουν μέσα στο άθλημα και ήξερα κάπως να καθοδηγήσω τη Μαρία, και η μητέρα και ο πατέρας του Τσιτσιπά ήταν μέσα στο άθλημα, τ’ αφήσαν όλα οι άνθρωποι και πέσαν πάνω στο παιδί όπως έπεσα κι εγώ πάνω στη Μαρία.

Άρα είναι ένα οικογενειακό κατόρθωμα, όχι εθνικό.

Είναι ένα οικογενειακό κατόρθωμα. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από την Ελλάδα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, βοήθεια για τα παιδιά. Θα ήταν πολυτέλεια να λέγαμε, βοηθήστε μας επειδή θέλουμε να πάμε να παίξουμε τένις, ενώ υπάρχουν άλλα τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα.

Η Αγγελική Κανελλοπούλου μαζί με την κόρη της Μαρία Σάκκαρη