Αρχική InfoTeens Υγεία Αγγλία: Απαγόρευση καπνίσματος σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2000

Αγγλία: Απαγόρευση καπνίσματος σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2000

Quit-Smoking-Cigarettes1Την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2000 πρότεινε ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους νέους από την υιοθέτηση της βλαβερής συνήθειας.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει την πρώτη "αντικαπνιστική γενιά", όπως ανέφερε ο Dr. Tim Crocker-Buque παρουσιάζοντας την πρόταση:

“Το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί από το κάπνισμα είναι παράλογο. Είναι μια επιλογή των εφήβων που οδηγεί σε φαινόμενα εθισμού στην ενήλικη ζωή και σε πρόωρο θάνατο. Με την απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων σε άτομα που έχουν γεννηθεί μετά το 2000, στοχεύουμε στη δημιουργία της πρώτης γενιάς που θα απέχει από το κάπνισμα”.

Από την πλευρά της, η Dr. Yohanna Takwoingi τάχθηκε κατά της πρότασης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό για ένα νεαρό άτομο από το απαγορευμένο.

Επίσης, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει το παρεμπόριο των τσιγάρων, καθώς πολλοί θα τα αναζητήσουν στη μαύρη αγορά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.