Αρχική Νέα Αγγλία: Επιβολή προστίμου σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο που μεταφέρει παιδιά

Αγγλία: Επιβολή προστίμου σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο που μεταφέρει παιδιά

article-2694350-0CD35220000005DC-81_634x377Οι οδηγοί που επιτρέπουν στους συνεπιβάτες τους να καπνίζουν, όταν μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν παιδιά κάτω των 18 ετών, κινδυνεύουν με την επιβολή πολύ υψηλών προστίμων. Μάλιστα, το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τον οδηγό ή ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σε σχέση με εκείνο που υποχρεούται να πληρώσει στο κράτος ο ίδιος ο καπνιστής.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Αγγλία, όπου υπέρμαχοι της υγείας υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή θα σώσει πολλές ζωές, εμποδίζοντας τα παιδιά και τους μη καπνιστές συνεπιβάτες από το να εκτίθενται στον τοξικό καπνό του τσιγάρου. Ωστόσο, οι επικριτές του νόμου κάνουν λόγο για υπερβολή και μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος της κυβέρνησης.

Την ιδέα αυτή υπερασπίστηκε η πλειοψηφία των βουλευτών τον περασμένο Φεβρουάριο, αναγκάζοντας τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στο σχηματισμό λεπτομερούς νομοθεσίας. Πιο συγκεκριμένα, το αρχικό πρόστιμο θα ανέρχεται στο ποσό των 50 λιρών και εάν η υπόθεση προχωρήσει στο δικαστήριο, το μέγιστο πρόστιμο θα εκτοξεύεται στις 800 λίρες για όποιον καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο και 10.000 λίρες για τον οδηγό ή ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που επιτρέπει στους συνεπιβάτες του το κάπνισμα.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Jane Ellison αναφέρει: “Είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα”, ενώ οργανώσεις κατά του καπνίσματος καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να θέσουν το νόμο σε ισχύ πριν από τις Γενικές εκλογές του Μαΐου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.