Αρχική Infokids Υγεία Αγγλία: Ο Άγιος Βασίλης έφτασε νωρίς για τον 5χρονο Charlie!

Αγγλία: Ο Άγιος Βασίλης έφτασε νωρίς για τον 5χρονο Charlie!

2422CDBC00000578-2889393-image-a-14_1419805257653Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο μικρός Charlie Egan ένιωθε μειονεκτικά απέναντι στα άλλα παιδάκια της ηλικίας του, όταν προσπαθούσε να ξετυλίξει τα δώρα των Χριστουγέννων. Ο 5χρονος Charlie, που γεννήθηκε με κομμένο το δεξί του χέρι από τον αγκώνα και κάτω, όλα αυτά τα χρόνια είχε να αντιμετωπίσει τα σχόλια και τις αδιάκριτες ερωτήσεις σχετικά με την απώλειά του.

Το υπερηχογράφημα κύησης των 20 εβδομάδων έδειξε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το έμβρυο. «Ήταν τεράστιο σοκ για εμάς όταν το ανακαλύψαμε. Δεν υπήρχε καμία εξήγηση για το λόγο που αυτό είχε συμβεί μέσα στη μήτρα. Οι γιατροί μας είπαν ότι απλώς έτυχε», αναφέρει η μητέρα του μικρού.

Ο Charlie απέκτησε ένα προσθετικό χέρι σε ηλικία 6 μηνών, προκειμένου να τον βοηθάει να κρατήσει την ισορροπία του ενώ μπουσουλάει, αλλά ο ίδιος προτίμησε να δοκιμάσει χωρίς αυτό και τα κατάφερε!

2422CFE100000578-2889393-Charlie_Egan_was_born_with_no_right_arm_past_the_elbow_but_he_s_-a-35_1419806102826Φέτος, όμως, οι γονείς του θέλησαν να του χαρίσουν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας και πλέον -χάρη στο προσθετικό χέρι του Spiderman- μπορεί να απολαμβάνει χαρούμενες εορταστικές στιγμές μαζί με την οικογένεια του. Μάλιστα, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποκτά προσθετικό χέρι με την επαναστατική τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι γονείς του ζήτησαν βοήθεια από την εταιρεία e-Nable στις ΗΠΑ, ένα δίκτυο εθελοντών μηχανικών που σχεδιάζουν προσθετικά χέρια κυρίως για παιδιά. Αφού έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις και ετοίμασαν τα σχέδια, τα έστειλαν για τρισδιάστατη εκτύπωση στο Λονδίνο. Το πιο συγκινητικό από όλα είναι ότι τα μέλη του e-Nable διέθεσαν δωρεάν τις γνώσεις και τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν το χαριτωμένο αγοράκι.

Το προσθετικό χέρι είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκείνον στις κόκκινες και μπλε αποχρώσεις του αγαπημένου του υπερήρωα και έφτασε ακριβώς πάνω στην ώρα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων! Ο μικρός Charlie κατάφερε για πρώτη φορά στη ζωή του να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τους γονείς του, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί πλέον να ενσωματωθεί στις παρέες των συνομηλίκων του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.