Αρχική Γωνιά του μαθητή Αγγλόφωνη εκπαίδευση από τα προσχολικά χρόνια στο Melina’s Kindergarten

Αγγλόφωνη εκπαίδευση από τα προσχολικά χρόνια στο Melina’s Kindergarten

melinaΌλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη που έχει η επαφή των παιδιών με μια ξένη γλώσσα από μικρή ηλικία. Στις μικρές ηλικίες είναι πιο εύκολο να απορροφήσουν τη γνώση, να κάνουν πιο άμεσα τις συνδέσεις με τις λέξεις και τις φράσεις της ξένης γλώσσας. Έτσι, τα παιδιά έχοντας καταγράψει πληροφορίες που διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποκτούν σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τα παιδιά που ξεκινούν αργότερα να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Melina’s Kindergarten ξεχωρίζει για τη μακρά εμπειρία του στην παροχή αγγλόφωνης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου. Με άριστα οργανωμένο και άρτια στελεχωμένο Παιδικό Σταθμό, Προνήπιο και Νηπιαγωγείο, το Melina’s Kindergarten λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, από τις 7:00 έως τις 19:00, σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για παιδιά 2 ½ έως 6 ετών.

melina2Ξεκινώντας από τη φιλοσοφία ότι κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να καλλιεργεί και να αναπτύσσει τις δεξιότητές του με ξεχωριστή, εξατομικευμένη φροντίδα, το εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό του Melina’s Kindergarten, εφαρμόζει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν την κλίση τους, να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους και να προσεγγίσουν τη γνώση με το δικό τους ρυθμό. Έτσι, τα παιδιά του Melina’s Kindergarten εξελίσσονται σε μαθητές που περνούν στην επόμενη φάση της εκπαιδευτικής τους ζωής με αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και αναπτυγμένη κριτική σκέψη... και στα αγγλικά. Τα ελληνικά όμως δεν είναι σε δεύτερο πλάνο. Για όσα παιδιά έχουν τα ελληνικά ως μητρική γλώσσα γίνονται μαθήματα Ελληνικών σε καθημερινή βάση, ενώ για τα αγγλόφωνα παιδιά προσφέρονται μαθήματα ελληνικών τρεις φορές την εβδομάδα.

Το αγγλόφωνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Melina’s Kindergarten είναι αναγνωρισμένο από την Ένωση Σχολείων και Πανεπιστημίων των Middle States της Αμερικής (MSA) και παρέχεται μέσω ενός καινοτόμου συνδυασμού δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη, δράσεων διερευνητικής και βιωματικής μάθησης, εκδρομών, αλλά και παρουσιάσεων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από προσκεκλημένους ομιλητές.

skyviewΣτο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά του Melina’s Kindergarten εισάγονται στο IB Primary Years Program (PYP). Έτσι, η μάθηση αντιμετωπίζεται συνολικά μέσα από ενασχόληση με τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τη χειροτεχνία, την άσκηση αλλά και την εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η χαρά και η σημασία της ανάγνωσης υποστηρίζεται από μια βιβλιοθήκη που περιέχει μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων που έχουν ειδικά επιλεγεί για τις συγκεκριμένες ηλικίες.

Ο διεθνής προσανατολισμός του εκπαιδευτικού προγράμματος του Melina’s Kindergarten είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που το διαφοροποιούν σε ό,τι αφορά την αγγλόφωνο εκπαίδευση της προσχολικής ηλικίας. Η πρώιμη έκθεση σε πολλαπλές γλώσσες και διαφορετικές κουλτούρες προωθεί το ανοικτό πνεύμα, προάγει τις γνωστικές δεξιότητες και προσφέρει μια καλύτερη κατανόηση του κόσμου, θέτοντας τα θεμέλια για την εποικοδομητική διαδρομή των παιδιών μας στο σύγχρονο παγκόσμιο περιβάλλον.

Εγκαταστάσεις Melina’s Kindergarten

Kτίριο Α: Χαριλάου Τρικούπη 16, Κηφισιά
Kτίριο B: Χ Χαριλάου Τρικούπη 22, Κηφισιά
Kτίριο Γ: Κηφισίας 335 & Σπάρτης 6, Κηφισιά

Περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 210 6205001
www.melinaskindergarten.gr
facebook/MelinasKindergarten


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.