Αρχική Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Αγιε Βασίλη, έρχομαι!

Αγιε Βασίλη, έρχομαι!

cae20c59-43b6-415a-8a90-d38ef2efd31cKαλοί μου φίλοι και καλές μου φίλες,

Πριν λίγα χρόνια, όταν έστειλα το πρώτο γράμμα μου στον Άγιο Βασίλη, στο μυαλό μου υπήρχε μια μόνο σκέψη: τι δώρα θα του ζητήσω!
Όταν, όμως, πήρα το πρώτο γράμμα από τον Άγιο Βασίλη, ένιωσα ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο. Πιο μεγάλο κι απ’ αυτό που του είχα ζητήσει!
Δεν πίστευα ότι ο ταχυδρόμος έφερε για μένα, στην πόρτα μου, ένα γράμμα από την άκρη του κόσμου, από τον Αρκτικό Κύκλο, στον Βόρειο Πόλο, όπου βρίσκεται το πανέμορφο, μαγευτικό Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Και μάλιστα το γράμμα ήταν από ποιον; Από τον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη!!! Ναι, από τον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη, τον αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών της γης!

Φαντάζεστε τη χαρά και την έκπληξή μου;
Έτσι, άρχισα να του γράφω τακτικά, κάθε χρόνο, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, γιατί απολάμβανα, εκτός από τα θαυμάσια, πλούσια δώρα του, και τη ζεστή, τρυφερή του φιλία. Αλλά και κάτι άλλο… πανέμορφο! Τι; Την πιο απίθανη «φιλοξενία» και την πιο φανταστική ξενάγηση στη μαγική πολιτεία των πάγων! Εκεί που όλα είναι κατάλευκα! Λες και η πιο σπάνια ομορφιά της φύσης φοράει πάντα το άσπρο πέπλο της.

Αυτή την καταπληκτική «φιλοξενία» στο βασίλειο των πάγων, ο αγαπημένος μου Άγιος Βασίλης κατάφερνε να μου την προσφέρει κάθε φορά, με τα ωραία γράμματά του. Με τις περιγραφές του, τις ωραίες ζωγραφιές και τις απίθανες ιστοριούλες του, από τη ζωή των Λαπώνων και των ξωτικών του, με ταξίδευε σ’ αυτό το όμορφο, μα και παράξενο, παραμυθένιο μέρος του κόσμου, στο Ροβανιέμι της φινλανδικής Λαπωνίας.
Με αυτό το βιβλίο, θέλω να μάθουν όλα τα παιδιά πόσο εύκολο και απλό είναι να στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και να παίρνουν γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη, να χαίρονται τις διηγήσεις του και την εκλεκτή και ωφέλιμη φιλία του.
Ίσως, κάποια μεγαλύτερα παιδιά θα με ρωτήσουν αν και τώρα, στην εφηβεία, συνεχίζω να αλληλογραφώ με τον Άγιο Βασίλη. Τι σημασία έχει αυτό;

Το βέβαιο είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολύ έχουμε την ανάγκη να ζητάμε περισσότερα και πολύ ουσιαστικότερα πράγματα από τον Άγιο Βασίλη.

Συγγραφέας: Λεβιθόπουλος Γιώργος
Εκδόσεις Μένανδρος
ISBN: 978-618-5033-27-9
Σελίδες: 40
Τιμή: 9,00 €


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.