Άγνωστη γυναίκα δηλητηρίασε μωρό δίνοντάς του μπιμπερό με χλωρίνη!

article-2471472-18E7525700000578-854_634x420Μια σύντομη βόλτα για μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο της γειτονιάς, νοτιοανατολικά του Λονδίνου, κατέληξε σε τραγωδία για τον 11 μηνών Jonjo Freed και την οικογένειά του.

Πρόκειται για ένα γεγονός που ακόμα “στοιχειώνει” τη γιαγιά του μικρού, η οποία για λίγα δευτερόλεπτα άφησε το βλέμμα της από το καρότσι, ενώ η κόρη της περίμενε τη σειρά της στο ταμείο του καταστήματος. Όμως, μόλις λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για μία άγνωστη που πλησίασε το μωρό και του έδωσε ένα μπιμπερό γεμάτο χλωρίνη, με αποτέλεσμα ο μικρός Jonjo να πνιγεί και να κάνει εμετό. Ωστόσο, χάρη στις ταχύτατες αντιδράσεις της γιαγιάς και της μητέρας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σοβαρά προβλήματα.

article-2203653-150413F0000005DC-93_634x545Η 53χρονη δράστης Elaine Joyner, η οποία κρατείται σε ψυχιατρική κλινική, φέρεται να έχει διαπράξει παρόμοιες βίαιες πράξεις στο παρελθόν εις βάρος μικρών παιδιών. Δύο πελάτες που είδαν το περιστατικό τη στιγμή που συνέβη, αποκάλυψαν ότι η γυναίκα έριξε το μπουκάλι μέσα στο καροτσάκι του μωρού. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης επιβεβαίωσε ότι χρειάστηκαν μόλις 3-5 δευτερόλεπτα ώστε να αντιληφθεί το παιδί το επικίνδυνο μπουκάλι. Το υγρό ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν οξύ, όχι όμως καθαρή χλωρίνη, που θα μπορούσε να έχει κάψει το στομάχι του, προκαλώντας του μακροπρόθεσμη βλάβη μέχρι και θάνατο.

Σήμερα ο Jonjo είναι τριών ετών και απόλυτα υγιής, ενώ η δράστης κρατείται επ’ αόριστον στην ψυχιατρική κλινική. “Χρειαζόταν βοήθεια και έπρεπε να βρίσκεται μακριά, σε κάποιο ασφαλές μέρος, όπου δεν θα μπορούσε να βλάψει κανέναν άλλον”, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η μητέρα του μικρού Samantha Cherry, ενώ η γιαγιά Mandy Cherry πρόσθεσε: “Δεν αισθάνομαι θυμό, γιατί είναι προφανές ότι η άγνωστη γυναίκα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, αλλά θα έπρεπε να είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην αποτελεί δημόσιο κίνδυνο”.