Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Αγοράστε στιγμές κοντά στα παιδιά σας και όχι δώρα!

Αγοράστε στιγμές κοντά στα παιδιά σας και όχι δώρα!

Young-Children-Need-Flu-Protection

Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν για το Θέμα του χρόνου κοντά στα παιδιά μας. Είναι ένα Θέμα που είναι πάντα επίκαιρο . Ποτέ ο χρόνος που τους δίνουμε δεν μας φαίνετε αρκετός! Πολλοί από εμάς λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουμε, νιώθουμε τύψεις όταν δεν μπορούμε να βρισκόμαστε αρκετά κοντά τους.

Σήμερα όμως θα ασχοληθώ με το χρόνο -που υποτίθεται- πως αφιερώνουμε κοντά τους. Η πιο συνηθισμένη συμβουλή που ακούω τελευταία από ειδικούς και μη, είναι να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Το τι είναι όμως ποιοτικός χρόνος είναι μια μεγάλη κουβέντα. Έχει γίνει πολύ της μόδας να λένε όλοι αυτή την έκφραση, «ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μου»  Πολλοί λοιπόν την εκφράζουν, λίγοι την εφαρμόζουν πραγματικά και σε βάθος. Σίγουρα ποιοτικός χρόνος δεν είναι η απλή παρουσία μας κοντά τους. Χρήσιμος και ποιοτικός χρόνος είναι αυτός που το παιδί κάνει δημιουργικά πράγματα μαζί μας. Από το να πάμε μαζί του στο θέατρο μέχρι να περπατάμε ανέμελα στο δάσος. Από το να του διαβάσουμε ένα ωραίο παραμύθι μέχρι να παίξουμε μαζί του στο χώμα…  Το μόνο που χρειάζεται είναι η απόλυτη παρουσία μας δίπλα τους. Να είμαστε εκεί μόνο για εκείνα, συγκεντρωμένοι με όλη μας τη διάθεση. Ξέρω  πολλούς γονείς που θεωρούν πως ποιοτικό, είναι να βλέπουν τηλεόραση μαζί με τα παιδιά τους.  Ή να βρίσκονται απλά κάπου μαζί και να κάνει ο καθένας τη δικιά του ασχολία. Θα γίνεται και αυτό, αλλά θα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο που να τους τον αφιερώνουμε εκατό τις εκατό. Χωρίς να μας διασπά τίποτα. Να είμαστε εκεί για να τους δείχνουμε κάθε τι νέο στη ζωή τους, αλλά και πολύ απλά για να γινόμαστε κομμάτι των φανταστικών κόσμων που φτιάχνουν συνέχεια.

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που ομολογώ πως έχω κάνει και εγώ, είναι να νομίζουμε πως αγοράζοντας δώρα αγοράζουμε το χρόνο της απουσίας από τα  παιδιά μας. Το κάνουμε πολύ συχνά όταν λείπουμε και νομίζουμε πως έτσι θα καλύψουμε εύκολα το κενό που είμαστε μακριά τους. Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια κοντά στην κόρη μου βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια πως κανένα από τα δώρα που της έχουμε πάρει δεν της δίνει την ίδια χαρά με λίγες ξένοιαστες στιγμές παιχνιδιού και παρέας μαζί της. Είναι πολύ πιο οικονομικό στις μέρες μας να επιστρατεύσετε την φαντασία σας και να κάνετε πράγματα  μαζί, από το να αγοράζετε δώρα που θα βαρεθεί σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του το παιδί. Η κόρη μας καταλαβαίνω πως έχει αποτυπώσει μέσα της, τις στιγμές και όχι τα δώρα. Αυτές να επιζητάτε ως γονείς. Τις απόλυτα δικές σας στιγμές με τα παιδιά σας.

Παραφράζοντας γνωστή καμπάνια τηλεοπτικού καναλιού θα πω,  «τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα, αλλά στιγμές…»

krommydas-photo
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.