Αγόρι ή κορίτσι – Πως συνδέεται με τη διατροφή της εγκύου | InfoKids

What-should-you-eat-when-you’re-pregnant-or-breastfeedingΑισθάνεστε ότι σας απωθούν τροφές που πριν μείνετε έγκυος ήταν από τις αγαπημένες σας; Συγχαρητήρια! Μπορεί να κυοφορείτε αγόρι! Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Wrocław στην Πολωνία αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που περιμένουν αγοράκι είναι πιο δύσκολες στο φαγητό κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων της εγκυμοσύνης σε σχέση με εκείνες που περιμένουν κοριτσάκι. Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό;

Η αυξημένη αποστροφή για συγκεκριμένες τροφές είναι ο τρόπος που το σώμα οδηγεί τις έγκυες γυναίκες μακριά από δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, προστατεύοντας ιδιαίτερα τα ευάλωτα αρσενικά έμβρυα. Η συγγραφέας της μελέτης Agnieszka Żelaźniewicz αναφέρει ότι ενώ το αίσθημα της αηδίας είναι διαφορετικό από τη ναυτία, τα δύο συμπτώματα είναι πολύ πιθανόν να συνδέονται.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physiology and Behavior, οι ερευνητές έδωσαν ερωτηματολόγια σε 92 έγκυες γυναίκες σε κάθε τρίμηνο της κύησης, μετρώντας τα επίπεδα της ευαισθησίας τους σε συγκεκριμένα τρόφιμα ή καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε, οι γυναίκες αξιολόγησαν πόσο απωθητικά ήταν τα διαφορετικά σενάρια που τους δόθηκαν και αποδείχθηκε ότι οι έγκυες με αγόρια αηδίασαν περισσότερο από τις γυναίκες που περίμεναν κορίτσια.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη προσπάθεια των ερευνητών να αναζητήσουν τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν το φύλο του μωρού πριν από τη γέννηση, αλλά είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες έχουν στηριχθεί. «Και ενώ μπορεί να φαίνεται παράξενο να προσπαθείς να προβλέψεις το φύλο σε μια εποχή που το υπερηχογράφημα μπορεί να παρέχει την απάντηση στο φλέγον ζήτημα, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που επιλέγουν να παίζουν το παιχνίδι της εικασίας μέχρι το μωρό να γεννηθεί», αναφέρει η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Dr. Diana Bitner.