Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια «Άγχος και ψυχοσωματικά συμπτώματα- Διαχειριστείτε τα μέσω της yoga» στο Fårö (23/10)

«Άγχος και ψυχοσωματικά συμπτώματα- Διαχειριστείτε τα μέσω της yoga» στο Fårö (23/10)

Πώς το άγχος επιδρά στην υγεία μας; Ποιο είναι το «κρυφό μήνυμα» της ψυχής στο σώμα; Πώς η Yoga μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους; Στο πρώτο, θεωρητικό, μέρος του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με ερωτήματα όπως: Ποια είναι η αιτιολογία του άγχους και ποιες οι μακροχρόνιες συνέπειές του; Πώς ορίζουμε τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και ποια είναι τα συνηθέστερα; Γιατί θεωρούμε ότι αποτελούν ένα ευεργετικό «συναγερμό», μια άλλη «γλώσσα του σώματος», που καλούμαστε να ακούσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε; Επίσης, θα αναφερθούμε στους τρόπους διαχείρισης των ψυχοσωματικών εκδηλώσεων του άγχους στην καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βιωματικό μέρος, όπου θα διδαχθούμε βασικές στάσεις (asanas) της Yoga, οι οποίες λειτουργούν θεραπευτικά χαλαρώνοντας το μυϊκό σύστημα, και προσφέρουν μια συνολική αίσθηση αναζωογόνησης και ευεξίας. Θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε και να επεκτείνουμε την αναπνοή μας, ανακουφίζοντας τις εντάσεις και ελέγχοντας τις αρνητικές σκέψεις. Τέλος, θα παρουσιάσουμε βασικές τεχνικές εστίασης και διαλογισμού, που θα μας οδηγήσουν σε μια βαθιά, ολική χαλάρωση νου και σώματος.

Εισηγητές:

Έλενα Κότση, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Μαριάννα Τηλιοπούλου, Δασκάλα Yoga

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ώρα: 15:00-20:00

Κόστος σεμιναρίου: 60 ευρώ+ΦΠΑ (μέχρι 16/10), 80 ευρώ+ΦΠΑ (από τις 17/10)

Fårö
Έβρου 14, 115 27, Αθήνα
210 7717544


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter