Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ακολουθήστε 5 συμβουλές για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας

Ακολουθήστε 5 συμβουλές για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας

happiness-wallpaperΤί θα απαντούσατε αν κάποιος σας ρωτούσε αν θέλετε μία γεμάτη νόημα ή μία ευτυχισμένη ζωή;

Εκείνο που χρειάζεστε για μία έντονη ζωή είναι υγιείς δόσεις τόσο από βραχυπρόθεσμη ευτυχία όσο και από μακροπρόθεσμη ουσία. Ας δούμε, λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορούμε να κάνουμε πιο ουσιαστική τη ζωή μας:

  • Μια έντονη κοινωνική ζωή με πολλούς γνωστούς μπορεί να μας χαρίσει την ευτυχία, όμως οι βαθύτερες σχέσεις με άτομα από τον οικογενειακό μας κύκλο και με στενούς μας φίλους είναι εκείνες που προσθέτουν πραγματικό νόημα στη ζωή μας. Ίσως μερικές φορές αναγκαστείτε να επικεντρωθείτε σε ζητήματα μεγάλης σημασίας -όταν αλληλεπιδράτε μαζί τους- και όχι μόνο σε απλές συζητήσεις. Θα συνειδητοποιήσετε, όμως, ότι τα οφέλη που θα αποκτήσετε αξίζουν τον κόπο.
  • Τα πράγματα που προσθέτουν νόημα στη ζωή μας -μια απαιτητική θέση εργασίας, η ανατροφή των παιδιών, η φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου- είναι συχνά τα ίδια πράγματα που προσθέτουν άγχος στην καθημερινότητά μας. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή μας είναι αυτές που οδηγούν σε μεγαλύτερα οφέλη σε βάθος χρόνου.

iStock_000019884025Small

  • Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που το βιώνουμε εδώ και τώρα. Ωστόσο, τα γεγονότα που συνθέτουν μία ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μας αποτελούν συναρμολόγηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
  • Το να κάνουμε πράγματα για να βοηθήσουμε τους άλλους είναι επίσης ένας τρόπος για να προσθέσουμε νόημα στη ζωή μας. Παρά το γεγονός ότι η ευτυχία απαιτεί την ύπαρξη ενός αποδέκτη, η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας έχει θετικές επιδράσεις στο καθένα από τα εμπλεκόμενα μέρη χωριστά.
  • Εκπληρώνοντας βραχυπρόθεσμες επιθυμίες σας μπορεί να αισθανθείτε ευτυχείς, όμως σε μακροπρόθεσμη βάση η ανακάλυψη των πραγμάτων που θα «γεμίσουν» την ψυχή σας θα σας φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.