Αρχική InfoMommy Νέα Ακόμη καίει η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο - Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών

Ακόμη καίει η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο - Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών

toxiko_nefos_tempo24.gr_Δύο ημέρες μετά, η φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο το Σάββατο το μεσημέρι, καίει ακόμη, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη στην ατμόσφαιρα τα τελευταία 24ωρα λόγω του μεγάλου όγκου των χαρτικών και των πλαστικών που παραδόθηκαν στις φλόγες. Στο σημείο επιχειρούν ακόμη 7 οχήματα και 17 πυροσβέστες, αλλά ακόμη δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Mάλιστα ενδέχεται να αρχίσει η ρίψη χώματος, καθώς το νερό δεν είναι αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου το Σάββατο στις 13.30 το μεσημέρι, από ξερά χόρτα, επεκτάθηκε ωστόσο μέσα στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί και πλαστικό). Ερωτήματα εγείρονται για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία από την καύση τέτοιων υλικών.

Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.). Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά.

Μιλώντας στο Newsit, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην περιφέρεια της Αττικης, Αθανάσιος Σερεντέλος, ανέφερε ότι: «Η διαδικασία της επιχωμάτωσης των υλικών δεν είναι μέθοδος της πυροσβεστικής για να την ακολουθήσουμε. Δεν είναι δικη μας δουλειά. Ακόμη και αυτό να συμβεί θα πάρει κάποιες μέρες για να φύγει το νέφος που εχει καλύψει την Αθήνα. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί εντός αστικών περιοχών και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι εντονότερο το πρόβλημα γιατι έχει αλλάξει ο άνεμος και φέρνει τους καπνούς στην Αθήνα. Σε δυο τρεις μέρες η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Για να εξαφανιστεί τελείως το πρόβλημα θα περάσουν αρκετές μέρες».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.