Αρχική InfoMommy Νέα Ακρωτηρίασαν 6χρονο παιδί Αλμπίνο για να φτιάξουν φυλακτό που θα φέρει νίκη στις προσεχείς εκλογές

Ακρωτηρίασαν 6χρονο παιδί Αλμπίνο για να φτιάξουν φυλακτό που θα φέρει νίκη στις προσεχείς εκλογές

2684B95200000578-0-image-a-6_1426029770222H αστυνομία της Τανζανίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε επτά υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για την επίθεση εναντίον του  6χρονου αλμπίνου, Baraka Cosmas, το χέρι του οποίου ακρωτηρίασαν άγνωστοι με ματσέτα το περασμένο Σάββατο την ώρα που κοιμόταν στο πλευρό της μητέρας του στο χωριό Κιπέντα, στην περιοχή Ρούκουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη. Προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης. Η έλλειψη δεν είναι απαραίτητα κληρονομική, ενώ εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, περιβάλλοντος ή κλιματολογικών συνθηκών, ενώ, επιπλέον, εμφανίζεται σε ολόκληρη τη φύση, ζώα και φυτά.

Οι Αλμπίνοι ζουν υπό το φόβο της εξαφάνισης καθώς τίθεται στο στόχαστρο επιθέσεων για να χρησιμοποιηθούν τα άκρα τους σε τελετές μαγείας ή να πουληθούν σαν φυλακτά. Στην προκειμένη περίπτωση η επίθεση συνδέεται άμεσα με τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο, καθώς ορισμένοι πολιτικοί απευθύνονται σε μάγους και παραδοσιακούς θεραπευτές για να ενισχύσουν τη θέση τους και αναζητούν φυλαχτά φτιαγμένα από μέλη αλμπίνων διότι θεωρούν πως έτσι μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες που έχουν να εκλεγούν, καταβάλλοντας από 600 δολάρια για κάθε μέλος.

«Έχουμε ήδη συλλάβει επτά υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (TBC1) ο υπαρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, Λεόνς Ρουεγκασίρα. Το παιδί και η μητέρα του νοσηλεύονται, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεταξύ των υπόπτων βρίσκεται και ο πατέρας του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.