Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Αξιοθέατα: Πάμε μέχρι το Crooked Forest στην Πολωνία, να γνωρίσουμε ένα μοναδικό δάσος;

Αξιοθέατα: Πάμε μέχρι το Crooked Forest στην Πολωνία, να γνωρίσουμε ένα μοναδικό δάσος;

1

Αν αγαπάτε τα ταξίδια τότε ίσως να έχουν δει πολλά τα μάτια σας! Πιθανόν έχετε ταξιδέψει σε  πολλά υπέροχα μέρη στη Γη.

Ένα από τα πιο όμορφα και παράξενα δάση του κόσμου, είναι και αυτό στην Πολωνία, το γνωστό ως  Crooked Forest.

Το Crooked Forest είναι επίσης πολύ δημοφιλές τόσο στους επισκέπτες, όσο και  ανάμεσα στους φωτογράφους που προσπαθούν πάντα να βρίσκουν μοναδικά μέρη για να συλλάβουν με το φακό τους. Ας το γνωρίσουμε!

2

Πρόκειται για ένα στραβό δάσος, μια που τα δέντρα αναπτύσσονται σε καμπύλες γραμμές! Το Crooked Forest βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το  Gryfino. Έχει αρκετά πεύκα, πάνω από 400 που έχουν αυτό το μοναδικό σχηματισμό. Τα δέντρα ξεκινούν σχεδόν από τη βάση τους σε μια στροφή 90 μοιρών, και μετά συνεχίζουν προς τα πάνω!

Ο καθένας έρχεται με μια διαφορετική εξήγηση για αυτό το εξαιρετικά ασυνήθιστο δάσος στην μικρή γωνιά της Πολωνίας.

3

Πως γίνεται αυτό;

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως ξεκίνησε να γίνεται αυτό. Κάποιο λένε ότι υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Τα δέντρα αφήνονται να αναπτυχθούν κανονικά για τα πρώτα χρόνια και στη συνέχεια τα ωθούν προς τα κάτω με κάτι βαρύ, ώστε να αναπτυχθούν με αυτή την κλίση, στραβά.

Σύμφωνα με μια κοινή θεωρία, τα δέντρα στο Crooked Forest τα εκμεταλλεύονταν από το 1930 κάποιοι αγρότες,  επειδή ήθελαν να χτίσουν έπιπλα από το μοναδικό σχήμα των κορμών.

Αλλά το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ίσως να άλλαξε  τα σχέδια των αγροτών.

Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν ξέρει ακόμα για ποιο λόγο τα δέντρα αναπτύσσονται με αυτόν τον τρόπο.

Αν βρεθείτε στην περιοχή μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.