Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Αξιοθέατα στην Αριζόνα των ΗΠΑ: Antelope Canyon, ένα μοναδικό φαράγγι μέσα στα βράχια!

Αξιοθέατα στην Αριζόνα των ΗΠΑ: Antelope Canyon, ένα μοναδικό φαράγγι μέσα στα βράχια!

1

Υπέροχα χρώματα με το φως και τη σκιά! Στην Αριζόνα των ΗΠΑ βρίσκεται αυτό το μαγευτικό φαράγγι, σε ένα τόπο που το νερό τρέχει μέσα στα βράχια!

Το τοπίο είναι άγριο, χωρίς βλάστηση και ήλιο, και αρκετά σκοτεινό. Το φως στο φαράγγι τρυπώνει σαν αντανάκλαση πάνω στα βράχια! Οι φωτογράφοι δυσκολεύονται να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες, αλλά το τοπίο είναι τόσο μοναδικό και η πρόκληση τεράστια. Το ίδιο μοναδικές είναι και οι φωτογραφίες!

2

Το φαράγγι σχηματίστηκε από τη διάβρωση του εδάφους,  κυρίως λόγω ξαφνικών και έντονων βροχοπτώσεων.

Χωρίζεται σε δύο τμήματα, το Upper Antelope Canyon ή The Crack και το Lower Antelope Canyon ή The Corkscre, η πρόσβαση στο εσωτερικό των οποίων γίνεται είτε από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια ή από σκάλες.

3

Το νερό της βροχής, ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, εισβάλει στην εκτεταμένη λεκάνη πάνω από το φαράγγι,  μαζεύοντας με μεγάλη ταχύτητα την άμμο, καθώς ορμά μέσα στα στενά περάσματα. Έχουν αναφερθεί ατυχήματα, υπήρξαν αναφορές ότι μια γυναίκα και ο 9χρονος γιος της τραυματίστηκαν καθώς εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι.

5.

Με την πάροδο του χρόνου οι δίοδοι έχουν  διαβρωθεί,  καθιστώντας τους διαδρόμους απ’ όπου περνά το νερό, βαθύτερους και αρκετά απότομους, με σκληρά άκρα!

Στο φαράγγι εξακολουθούν  να παρουσιάζονται ξαφνικές πλημμύρες. Μια πλημμύρα συνέβη στις 30 Οκτωβρίου του 2006, που διήρκεσε 36 ώρες, και προκάλεσε ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να κλείσουν το κάτω Antelope Canyon, για πέντε μήνες.

4.

Στις 12 Αυγούστου του 1997, έντεκα τουρίστες, μεταξύ των οποίων επτά από τη Γαλλία, ένας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας από τη Σουηδία και δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκαν στην Κάτω Antelope Canyon από μια πλημμύρα.

Πολύ λίγη βροχή έπεσε στην περιοχή εκείνη την ημέρα, αλλά μια καταιγίδα νωρίτερα είχε πετάξει μια μεγάλη ποσότητα νερού στο φαράγγι. Ο μοναδικός επιζών της πλημμύρας ήταν ο ξεναγός Fran Quintana, ο οποίος ήταν εκπαιδευμένος διασώστης.

Εκείνη την εποχή, το σύστημα της  σκάλας αποτελείτο από πρόχειρα στερεωμένα, ξύλινα σκαλιά που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.