Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Αξιοθέατα στην Ιαπωνία: SAGANO, ένα δάσος από Μπαμπού!

Αξιοθέατα στην Ιαπωνία: SAGANO, ένα δάσος από Μπαμπού!

1

Ένα μοναδικό δάσος στην Ιαπωνία!

Σε μια τέλεια μέρα, οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν  τα δέντρα και ένα απαλό αεράκι τα κάνει να  ταλαντεύονται πέρα δώθε, ακουμπώντας  απαλά το ένα το άλλο! Το Κιότο είναι εκείνο το όμορφο μέρος της Ιαπωνίας που είχες ονειρευτεί!

4

Ας τα πάρουμε με τη σειρά!

Το Κιότο  χρησίμευσε ως κατοικία του αυτοκράτορα για σχεδόν εκατό χρόνια, από το 1794 μέχρι το 1868, και ως πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για πάνω από χίλια χρόνια.

2

Η ήσυχη πόλη είναι γεμάτη με αριστουργήματα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, αλλά και θαυμάσια πάρκα και κήπους, και ρουστίκ περιοχές, όπως το  Gion που φημίζεται για τον παραδοσιακό, ιαπωνικό τρόπο ζωής.

3

Στα δυτικά προάστια του Κιότο, υπάρχει μια δημοφιλής τουριστική περιοχή που ονομάζεται Arashiyama.

Η Arashiyama, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια που  ανθίζουν οι κερασιές, αλλά  ένα ιδανικό μέρος για να βεβαιώσετε τα χρώματα του φθινοπώρου.

Εκεί υπάρχει ένα καταπληκτικό θαύμα της φύσης, με τη μορφή ενός δάσους από Μπαμπού! Το μπαμπού είναι ένα πολύ ισχυρό και ευέλικτο υλικό  και λόγω της ανθεκτικότητάς του,  έχει γίνει γνωστό ως σύμβολο της ευημερίας.

6

Απλό και λιτό στη φυσική του κατάσταση, είναι επίσης σύμβολο της καθαρότητας και της αθωότητας. Στην δεκαετία του 1870, όταν Edison έψαχνε για ένα ανθεκτικό νήμα ως υλικό για τον πρόωρο λαμπτήρα του,  ο κυβερνήτης του Κιότο, του συνέστησε δύο πηγές μπαμπού. Αυτή είναι η μια!

7.

Αν τύχει να επισκεφθείτε το Κιότο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο κυβερνήτης του Κιότο φωτίζει ολόκληρη την απόσταση του μονοπατιού από μπαμπού αλλά και την ευρύτερη περιοχή Arashiyama, με φανάρια, γεμίζοντας τις κρύες νύχτες του χειμώνα στην Ιαπωνία με φως και την ομορφιά!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.