Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Αξιοθέατα! Το άγαλμα του Βούδα Tian Tan

Αξιοθέατα! Το άγαλμα του Βούδα Tian Tan

Βρίσκεται στο Lantau Island-Χόνγκ Κόνγκ, στην κορυφή ενός λόφου, έχει ύψος 34 μέτρα, ζυγίζει 280  τόνους και είναι χάλκινο. Ο Βούδας στέκεται ήρεμος και γαλήνιος και δεσπόζει στο τοπίο.

2

Είναι χώρος προσκυνήματος, και οι ιστοί προσφέρουν λουλούδια, θυμίαμα και φρούτα. Προσφορές που συμβολίζουν την ηθική, την υπομονή, το διαλογισμό και τη σοφία, τα οποία είναι αναγκαία για να τεθεί σε nirvana.

Είναι ένα σημαντικό κέντρο του βουδισμού στο Χονγκ Κονγκ, και είναι επίσης ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

4

Υπάρχουν 3 όροφοι κάτω από το άγαλμα του Βούδα και σε έναν φιλοξενείται το λείψανο του του Γκαουτάμα Βούδα, που μπορούν να το δουν μόνο οι επισκέπτες που θέλουν να αφήσουν την προσφορά τους σε αυτόν.

Θα συναντήσετε ακόμα, μια τεράστια καμπάνα με σκαλιστές επιγραφές αλλά και εικόνες του Βούδα. Η καμπάνα έχει σχεδιαστεί για να χτυπά κάθε επτά λεπτά, 108 φορές την ημέρα, και συμβολίζει την απελευθέρωση από 108 είδη ανθρώπινης ταλαιπωρίας.

3

Το άγαλμα άρχισε να κτίζεται το 1990, και ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1993, την ημέρα της φώτισης του Γκαουτάμα Βούδα,  του ιδρυτή της βουδιστικής θρησκείας.

Κατά την ολοκλήρωση του έργου, στη τελετή,  κλήθηκαν μοναχοί απ’ όλο τον κόσμο αλλά και την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.