Αρχική InfoSchool Δημοτικό Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Ακόμη δύο σχολεία λένε "όχι" στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Ακόμη δύο σχολεία λένε "όχι" στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων

Ακόμα δυο σχολεία αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας γυρνούν την πλάτη στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και με ανακοίνωση τους αρνούνται να δεχθούν το σχολικό τους συγκρότημα να φιλοξενήσει μαθήματα σε προσφυγόπουλα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα που χαράξαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και εν συνεχεία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας οι Σύλλογοι Γονέων των οποίων δεν δέχονται τα σχολεία τους να φιλοξενήσουν δομές εκπαίδευσςη προσφυγόπουλων, κάτι αντίστοιχο αποφάσισαν και οι εκπρόσωποι του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Σύμφωνα με το emvolos.gr, η απόφαση πάρθηκε το Σάββατο κατόπιν έκτακτης γενικής σύσκεψης που έγινε παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση της άρνησης υποδοχής προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία ήταν σχεδόν ομόφωνη, πλην τεσσάρων θετικών ψήφων. Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε πως η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες - μαθητές, θα ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.