Αλεποχώρι: Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος – Γειτονόπουλα οι ανήλικοι

Ως ένα ιδιόμορφο τύπο, ο οποίος έχει προκαλέσει μικροεπεισόδια, καθώς και περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, περιγράφουν κάτοικοι στο Αλεποχώρι τον 70χρονο συνταξιούχο πρώην εργολάβο, ο οποίος χθες άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων παιδιών, που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του για να αστειευτούν μαζί του.

Το σπίτι, στο οποίο κατοικούσε, δεν έχει αποπερατωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα παιδιά (ένας 17χρονος, ένας 16χρονος και δυο 15χρονοι) τα οποία έκαναν διακοπές στην περιοχή με τις οικογένειές τους, πήγαν έξω από το σπίτι του 70χρονου, όταν εκείνος (όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς) τα πέρασε για κλέφτες, φοβήθηκε και πυροβόλησε με την καραμπίνα του. Ο δράστης, ωστόσο, που είχε νόμιμα το όπλο σαν κυνηγός, δεν πυροβόλησε  στον αέρα, όπως άφησε να εννοηθεί, αλλά έριξε σε ευθεία βολή, με συνέπεια να τραυματίσει ένα παιδί στο πόδι και ένα άλλο στο μάτι. Μάλιστα, το παιδί με το τραύμα στο μάτι θα κάνει μια μικροεπέμβαση, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει περαιτέρω κίνδυνο.

Στην αρχική του κατάθεση, ο 70χρονος υποστήριξε πως τα παιδιά που βρέθηκαν στον χώρο του ήταν πάνω από τέσσερα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχτεί, ενώ δεν έπεισε τους αστυνομικούς και ο ισχυρισμός του πως είχαν πρόθεση να κλέψουν.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς χρησιμοποίησε φυσίγγια μικρής ισχύος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε επίσης:

Το τελευταίο αντίο στη μικρή Αμέλια, το 6χρονο κοριτσάκι που δεν πρόλαβε να γραφτεί στο δημοτικό

Παγώνη για άνοιγμα σχολείων: «Θα είναι κοροϊδία να πάνε με μάσκες οι μαθητές»

Και οι ορθόδοξοι μαθητές θα έχουν δικαίωμα απαλλαγής από τα Θρησκευτικά