Αληθεύει ότι η μαρινάδα με μπύρα είναι σύμμαχος της υγείας μας;

BEER

Αν θέλετε να μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσετε, οι επιστήμονες συστήνουν να το βάλετε μέσα σε μπύρα!

Περίεργο αλλά γεγονός! Γιατί σύμφωνα με τους ερευνητές, μαρινάροντας το κρέας σε μπύρα μειώνεται ο σχηματισμός των δυνητικά βλαβερών ουσιών στα ψητά κρέατα.

 
Ειδικά η μαύρη μπύρα έχει μεγαλύτερη δράση, περιορίζοντας τα επίπεδα 8 βασικών PAHs (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες) κατά τουλάχιστον 50%, σε σχέση με ένα κρέας που δεν έχει μαριναριστεί.

Εναλλακτικά μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσιμο σε κρασί ή τσάι που επίσης περιορίζουν τα επίπεδα ορισμένων δυνητικά καρκινογόνων ουσιών.