Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Αληθεύει ότι η βιταμίνη C καταστρέφεται αμέσως μόλις στύψω τον χυμό πορτοκαλιού;

Αληθεύει ότι η βιταμίνη C καταστρέφεται αμέσως μόλις στύψω τον χυμό πορτοκαλιού;

Boy-drinking-orange-juice-MG-1951"Είμαι μητέρα δύο μικρών παιδιών και φροντίζω ιδιαίτερα τη διατροφή τους. Θα ήθελα να μάθω εάν αληθεύει το γεγεονός ότι η βιταμίνη C καταστρέφεται αμέσως μόλις στύψω τον χυμό. Έχω ακούσει ότι αυτό συμβαίνει μέσα σε τρία λεπτά."

Ο κλινικός διαιτολόγος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, κ. Κωνσταντίνος Ξένος απαντά ότι η βιταμίνη C είναι ευαίσθητη στο φως, στη θερμοκρασία και στο οξυγόνο. Η ποσότητά της μειώνεται σημαντικά, λίγη ώρα μετά το στύψιμο των πορτοκαλιών ή το κόψιμο των φρούτων, καθώς η βιταμίνη οξειδώνεται. Δεν καταστρέφεται, όμως, τελείως. Επίσης, όταν η βιταμίνη C μαγειρεύεται έστω και σε όχι πολύ υψηλές θερμοκρασίες- μειώνεται σε σημαντικό βαθμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.