Αρχική Infokids Υγεία Αληθεύει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται όταν είναι άρρωστα;

Αληθεύει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιάζονται όταν είναι άρρωστα;

newego_LARGE_t_1101_54205316Το ένστικτό σας μπορεί να σας λέει να περιμένετε μέχρις ότου το παιδί αναρρώσει πλήρως, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα να εμβολιαστεί εάν ταλαιπωρείται από ένα απλό κρυολόγημα ή πόνο στο αυτί.

Εάν το παιδί έχει πάνω από 38.3 πυρετό ή μια σοβαρή λοίμωξη, όπως πνευμονία ή γρίπη, ο γιατρός κατά πάσα πιθανότητα θα σας συμβουλεύσει να περιμένετε μέχρι να αναρρώσει. Κι αυτό όχι επειδή το εμβόλιο θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό, αλλά για να μην χρειαστεί το παιδί να υποφέρει από τις σύνηθεις παρενέργειες του εμβολίου σε συνδυασμό με εκείνες της ασθένειας.

Υπάρχουν και μερικές άλλες περιπτώσεις στις οποίες οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι σοφό να καθυστερήσετε τον εμβολιασμό. Τα στεροειδή μπορεί να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου. Γι’ αυτό, ένα παιδί που έχει λάβει υψηλές δόσεις στεροειδών από το στόμα (π.χ. λόγω άσθματος) για περισσότερες από δύο εβδομάδες, καλό θα ήταν να περιμένει τουλάχιστον ένα μήνα πριν λάβει ένα εμβόλιο που περιέχει ένα ζωντανό, εξασθενημένο ιό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.