Αληθινή ιστορία: Οι γονείς που ξεπουλούν τα παιδιά τους με αντάλλαγμα λίγα ψάρια

Είναι Σάββατο πρωί και η 15χρονη Hafsa Juma κάθεται σε ένα παραδοσιακό χαλάκι, γνωστό ως mkeka, κάτω από τον καυτό ήλιο, έξω από το σπίτι της το οποίο βρίσκεται κοντά στη παραλία Gasi, στην ακτή της Κένυα.

Φορώντας ένα παραδοσιακό Σουαχίλι φόρεμα η Hafsa λέει ότι υποφέρει από γρίπη και πονοκεφάλους περισσότερο από μία βδομάδα. Ήλπιζε ότι ο ζεστός ήλιος θα ανακούφιζε τις κρυάδες, μιας και οι γονείς της είναι άνεργοι και πολύ φτωχοί για να πληρώσουν γιατρό.

Η Hafsa είναι ένα από τα δεκάδες κορίτσια που «ανταλλάζουν» το σώμα τους για ψάρια και λίγα λεφτά στη παραλία Gasi, στον Ινδικό Ωκεανό.

«Το να μένεις κοντά στη παραλία, σε καθιστά εύκολη λεία για τους ψαράδες» αναφέρει η 15χρονη, η οποία ξεκίνησε πριν 2 χρόνια να κάνει αυτή τη δουλειά.

»Τελείωσα την 8η τάξη (Τελευταία τάξη του Δημοτικού) το 2014. Οι γονείς μου δεν είναι καλά γι’αυτό δεν υπάρχει φαγητό στο σπίτι. Είμαι αναγκασμένη να ψάχνω και να φέρνω έστω και κάτι λίγο στο σπίτι. Ξεκινάω στις 8 το πρωί και γυρίζω στο σπίτι τα μεσάνυχτα. Κάθε βράδυ, έχω έναν πελάτη. Αφού συμφωνήσει με τις απαιτήσεις μου, μου δίνει 200 σελίνια (2 ευρώ περίπου) και μισό κιλό ψάρια» εξομολογείται η 15χρονη Hafsa αποφεύγοντας να μας κοιτάξει στα μάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy