Αληθινή ιστορία: «Πιστεύω πως δεν θα νιώσω πιο ευτυχισμένη όσο αυτή την στιγμή…»

mother-and-child

Παραπονιέμαι για την πολυάσχολη ζωή μου, για τον άντρα μου που λείπει πολλές ώρες από το σπίτι και όχι μόνο. Δεν παραπονιέμαι μόνο για αυτά. Με ενοχλούν που έβαψαν τα παιδιά μου με μαρκαδόρους τον τοίχο του σαλονιού μας και που σήμερα έκαψα το φαγητό.

Βλέπω τα παιδιά μου να παίζουν και σκέφτομαι πώς ήμουν στην ηλικία τους. Από τότε φανταζόμουν τον εαυτό μου μαμά. Ήθελα να έχω πολλά παιδιά, να τα φροντίζω και να νοιάζομαι για αυτά.

Όσο μεγάλωνα ήθελα να κάνω και άλλα πράγματα. Ακόμα και τώρα θέλω να κάνω πολλά πράγματα. Οπότε και να σκεφτόμουν την μητρότητα φανταζόμουν ένα σπίτι γεμάτο μικρά παιδιά. Μικρά παιδιά που παίζουν με τα παιχνίδια τους, τραγουδάνε και χορεύουν.

Φανταζόμουν τα μεγαλύτερα παιδιά μου να παίζουν με τα μικρότερα αδέρφια τους να τα προσέχουν, να τα αγκαλιάζουν, να τα φιλάνε και όλοι να είμαστε χαρούμενοι.

Και εδώ είμαι εγώ. Δέχομαι τις αγκαλιές και τα φιλιά των παιδιών μου καθημερινά. Είμαι ο επιτηρητής των τριών πιο ευτυχισμένων παιδιών που έχω γνωρίσει ποτέ.

Είναι μέρες που στο σπίτι επικρατεί ένα χάος. Εκείνες τις μέρες θέλω να τρέξω να κρυφτώ και να ξαπλώσω στο κρεβάτι και να σηκωθώ μετά από ώρες. Αλλά αυτές οι ημέρες είναι λίγες. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες απλά κάθομαι και παρατηρώ τα παιδιά μου και νιώθω… χαρούμενη. Όχι απλά χαρούμενη. Είναι ένα άλλο συναίσθημα. Είναι περηφάνια, επιτυχία και κάτι πολύ παραπάνω.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να δικαιούμαι να νιώθω την επιτυχία σαν γονιός όταν βλέπω τα παιδιά μου να παίζουν χαρούμενα. Όταν το παιδί μου λέει πως θέλει να γίνει σαν εμένα νιώθω περηφάνια και χαρά. Άλλοι μπορεί να μου πουν πως είναι ναρκισσιστικό αλλά εγώ έτσι νιώθω.

Δεν ένιωσα ποτέ τόση ευγνωμοσύνη. Η ζωή μου ποτέ δεν ήταν τόσο τέλεια. Γενικά η ζωή δεν είναι τέλεια με τόσα προβλήματα που έχουμε δίπλα μας.

Όμως για μένα αυτό έχει σημασία. Γι’ αυτό το συναίσθημα απέκτησα παιδιά. Πιστεύω πως δεν θα νιώσω τόσο ευτυχισμένη όσο αυτή τη στιγμή.Έχω όσα ήθελα στην ζωή μου και όλα είναι γεμάτα αγάπη.

Ό,τι και να συμβεί, ότι και να αλλάξει στην ζωή μου μέσα μου θα ξέρω ότι νιώθω πολύ ευτυχισμένη. Θα νιώθω υπέροχα γιατί βλέπω τα παιδιά μου να παίζουν ευτυχισμένα…

babyradio.gr-Μαριάννα Γ.