Αληθινή ιστορία: Το μωρό-θαύμα που γεννήθηκε στην κυριολεξία δύο φορές!

Όπως εμείς, σίγουρα κι εσείς θα μείνετε έκπληκτοι στο άκουσμα της είδησης ότι οι γιατροί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Τέξας των ΗΠΑ αφαίρεσαν ένα έμβρυο από την κοιλιά της μητέρας του κατά την 23η εβδομάδα της κύησης για να το εγχειρήσουν και στη συνέχεια το τοποθέτησαν πάλι μέσα στη μήτρα!

Πρόκειται για την ιστορία της Margaret Boemer, η οποία στην 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι το μωρό της είχε αναπτύξει τεράτωμα, συνηθισμένη μορφή όγκου στα έμβρυα που εμφανίζεται συχνότερα σε κορίτσια παρά σε αγόρια, μία φορά στις 35.000 γεννήσεις. Ο όγκος sacrococcygeal, ιεροκοκκυγικό τεράτωμα όπως ονομάζεται, προσπαθεί να μεγαλώσει απορροφώντας αίμα από τη ροή του αίματος του μωρού, ενώ αυτό προσπαθεί με τη σειρά του να μεγαλώσει και τελικά καταλήγει σε έναν διαγωνισμό μεταξύ του όγκου και του μωρού.

baby-born-twice2

Οι επιλογές τότε ήταν δύο: η πρώτη ήταν η διακοπή της κύησης και η δεύτερη ήταν να αφαιρεθεί το έμβρυο από τη μήτρα της μητέρας του, να χειρουργηθεί για να αφαιρεθεί ο όγκος και στη συνέχεια να τοποθετηθεί ξανά στη μήτρα και να συνεχιστεί κανονικά η κύηση.

«Δεν σκεφτήκαμε ούτε για μια στιγμή να σταματήσουμε την εγκυμοσύνη. Επιλέξαμε το δρόμο της επέμβασης. Θέλαμε να δώσουμε ζωή στην κόρη μας και το καταφέραμε», δηλώνει η ευτυχισμένη πλέον μητέρα. Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η πρώτη κακή είδηση για τη μητέρα. Αρχικά, κυοφορούσε δίδυμα αλλά έχασε το ένα πριν μπει στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ήταν ένα σοκ για εκείνη να μάθει ότι το έμβρυο έπασχε από μία σπάνια γενετική ανωμαλία.

baby-born-twice3

Ήταν 23 εβδομάδων και 5 ημερών έγκυος, όταν οι γιατροί πραγματοποίησαν την εμβρυική χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης. Εκείνη τη στιγμή, ο όγκος ήταν μεγαλύτερος από το έμβρυο. Κατά την 36η εβδομάδα της κύησης η μικρή γεννήθηκε με καιρασική τομή και στις 8 πρώτες ημέρες της ζωής της υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση για να αφαιρεθεί και ο υπόλοιπος όγκος.

Ύστερα από μερικές εβδομάδες στην εντατική, η μικρή επέστρεψε στο σπίτι της και στην αγκαλιά της οικογένειάς της.