Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Άλκη Ζέη: «'Οταν ο ίδιος ο δάσκαλος αγαπάει το βιβλίο, το μαθαίνει και στα παιδιά»

Άλκη Ζέη: «'Οταν ο ίδιος ο δάσκαλος αγαπάει το βιβλίο, το μαθαίνει και στα παιδιά»

assets_LARGE_t_420_54110966«Άμα πεινάμε και φάμε ένα βιβλίο, μπορούμε να χορτάσουμε;» ρώτησε, πριν λίγο καιρό, 11χρονη μαθήτρια τη συγγραφέα Άλκη Ζέη.

Σήμερα, 2 Απριλίου, γιορτάζεται διεθνώς η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η συγγραφέας του «Μεγάλου Περίπατου του Πέτρου», Άλκη Ζέη, αγωνίστρια σε όλη της τη ζωή ακόμη και σήμερα εξαντλώντας την ένατη δεκαετία της ζωή της αντιμετωπίζει τα πάντα με αισιοδοξία, τα παιδιά με υπομονή και αγάπη, διατηρεί τη νεανικότητά της, τη διαχρονικότητά της και το χαμογελό της.

«Με τόσους βρικόλακες απορώ πώς τα παιδιά με διαβάζουν ακόμη» είχε πει κάποτε, αναφερόμενη στα κινούμενα σχέδια. Τώρα, συμπληρώνει: «μη ξεχνάτε και το Ίντερνετ», πώς «να ανταγωνιστείς αυτή τη δύναμη των εικόνων με τα μαύρα γράμματα από ένα βιβλίο;»

Γνώρισα ένα παιδί στην Κέρκυρα που έλεγε στη μαμά του "δεν μπορώ, δεν περνάω καλά, δεν μ΄αρέσει έτσι όπως ζούμε". Όταν η μητέρα του το ρώτησε τι του φταίει, εκείνο απάντησε πως "φταίει που δεν παίρνουμε πια ακριβά παιχνίδια". Της πρότεινε να σταματήσει τα Αγγλικά για να συνεχίσουν να αγοράζουν ακριβά παιχνίδια. Τα παιδιά έχουν κακομάθει. Παιχνίδια, ρούχα, ό,τι ζητήσουν. Άντε τώρα να πας πίσω και να τα μάθεις διαφορετικά».

Κι ένα μήνυμα για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: «Τα παιδιά μεταξύ τους να προσπαθούν να κάνουν κάτι. Να διαβάσουν ένα βιβλίο, να ετοιμάσουν μια παράσταση στο σχολείο. Αυτό εκτονώνει τα σημερινά παιδιά, π.χ. να ετοιμάσουν μια παιδική παράσταση».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter