Αρχική InfoMommy Υγεία Αλλαγές στο ωράριο και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων

Αλλαγές στο ωράριο και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων

50994-532-11-960Aλλαγές στο ωράριο και στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.

«Η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς του ωραρίου λειτουργίας. Αλλά αυτό το χάος, το ανεξέλεγκτο χάος, το οποίο επικρατεί σήμερα, νομίζω δεν εξυπηρετεί κανέναν».

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τους υγιεινομικούς που έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις να «δώσουν λίγο χρόνο στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα και να αναταχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Παραδέχθηκε πως «οι διαμαρτυρίες έχουν αλήθεια μέσα τους», αλλά συμπλήρωσε πως η ηγεσία του υπουργείου «είναι στην ίδια όχθη» με τους εργαζόμενους.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε πως θα αντιμετωπίσει το θέμα του φορολογικού παραδείσου για τις πολυεθνικές φραμακοβιομηχανίες λέγοντας πως «τα τελευταία 10 χρόνια οι πολυεθνικές του φαρμάκου έκαναν πάρτι στη χώρα μας και τώρα καλούνται να βάλουν πλάτη».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.