Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Ξανά κακούργημα η αιμομιξία

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα - Ξανά κακούργημα η αιμομιξία

Πλέον, θα προβλέπονται  αυστηρότερες ποινές για τα λεγόμενα «σεξουαλικά εγκλήματα» μεταξύ συγγενών, δηλαδή για τη σεξουαλική βία που ασκείται εντός της οικογένειας.

Την επαναφορά του κακουργηματικού χαρακτήρα της «αιμομιξίας» από πλημμέλημα, που έγινε με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Μιλώντας σε Webinar που διοργάνωσε το Delphi Economic Forum, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις που επίκεινται στο νέο ποινικό κώδικα με βάση τις προτάσεις της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των κωδίκων.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Κ. Τσιάρας, για την ευθυγράμμιση του νέου Ποινικού Κώδικα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, την παραδειγματική τιμωρία βιαστών και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων, ειδικά των πιο ευάλωτων, δηλαδή των ανηλίκων, θα προβλέπεται:

Οι αλλαγές

  • Η αναστολή της έναρξης του χρόνου παραγραφής από τον χρόνο ενηλικίωσης του θύματος.
  • Η αλλαγή του τρόπου άσκησης της ποινικής δίωξης. Πλέον, το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας θα διώκεται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση.

Διαβάστε επίσης

“Έρχονται” εμβολιασμοί παιδιών για τον κορωνοϊό στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο;

Η Τζένη Μπότση βάφτισε τη μοναχοκόρη της – Οι πρώτες φωτογραφίες

Ο συγκινητικός τρόπος που αποχαιρέτησαν οι πεζοπόροι την 7χρονη Αναστασία που ήταν μέλος τους