Αρχική InfoMommy Υγεία Αλλάζει ο νοσοκομειακός χάρτης της Αττικής- Δείτε τις αλλαγές

Αλλάζει ο νοσοκομειακός χάρτης της Αττικής- Δείτε τις αλλαγές

assets_LARGE_t_420_54130832Ανακοινώθηκε ο νέος υγειονομικός χάρτης της Αττικής από το υπουργείο Υγείας. Κεντρικός άξονας, η μετατροπή των νοσοκομείων χαμηλής πληρότητας σε Μονάδες Χρονίων Παθήσεων ή Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και, μέσω της κινητικότητας των εργαζομένων, ενίσχυση των μεγάλων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι κανείς εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του, καθώς και ότι δεν πρόκειται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας οι γιατροί.

00000000000000000000ghfjhfdΟι αλλαγές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πατούλη, έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ για το Παίδων Πεντέλης ώστε να μην είναι συνδεδεμένο με το Παίδων «Αγία Σοφία» αλλά με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το «Αμαλία Φλέμιγκ» θα αποτελέσουν σύμπλεγμα νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο «Αμαλία Φλέμιγκ» θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Αναμένεται να διατηρηθούν η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπαιδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας.

Το νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος.
Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν όπως τα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Λαϊκό», «Σισμανόγλειο», «Θριάσειο», «Τζάνειο» και άλλα.

Το «Σπηλιοπούλειο» θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το «Αγία Ολγα» και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους «Αγίους Αναργύρους».

Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωϊ ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter