Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας

class-raising-handsΚατατέθηκε προς ψήφιση, στη Βουλή, στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία κυρώνεται το δικαίωμα πρόσληψης εκπαιδευτικών με τη χρήση του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών, προκειμένου να απασχοληθούν το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τη χρονική περίοδο 2013-15.

Ειδικότερα η τροπολογία ορίζει τα εξής:

Α.΄Η υπηρεσία των εκπαιδευτικών, που απασχολούνται ως διδάσκοντες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας , με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρονική περίοδο 2013-15 προσμετράται ως διδακτική προϋπηρεσία στους αντίστοιχους πίνακες του υπουργείου Παιδείας.

Β. Αν κατά τη διάρκειά της σύμβασης ο αριθμός των μαθητών μειωθεί ώστε να καθίσταται αδύνατη η απασχόληση του συμβαλλόμενου, έστω και για τον ελάχιστο χρόνο που προβλέπεται από το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας συντρέχει λόγος καταγγελίας της σύμβασης.

Γ. Σε κάθε περίπτωση ο εργοδότης διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς μεταβολής του ωραρίου ανάλογα με τον αριθμό μαθητών και σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.