Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων: Προσοχή στα παυσίπονα κατά την εγκυμοσύνη!

Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων: Προσοχή στα παυσίπονα κατά την εγκυμοσύνη!

 • pregnant
  Συνέχιση της προσοχής και της επαγρύπνησης στη χορήγηση και τη λήψη παυσίπονων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστά ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

  To FDA τονίζει ότι γνωρίζει τις πρόσφατες αναφορές που αμφισβητούν την ασφάλεια των μη συνταγογραφούμενων παυσίπονων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ωστόσο επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες ώστε να αλλάξουν οι τρέχουσες συστάσεις.

  Τα οφέλη και οι κίνδυνοι από τη χρήση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να σταθμίζονται πολύ προσεκτικά.

  Ο οργανισμός αξιολόγησε δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με τα ακόλουθα:

 • Λήψη Μη Στεροειδών – Αντιφλεγμονοδών Φαρμάκων (π.χ. ιβουπροφένη, ναπροξένη, δικλοφενάκη και σελεκοξίμπη) και κίνδυνος αποβολής κατά το πρώτο μισό της εγκυμοσύνης.
 • Λήψη Οπιοειδών ( π.χ. οξυκωδόνη, υδροκωδόνη, υδρομορφόνη, μορφίνη, κωδεϊνη) και κίνδυνος για γενετικές ανωμαλίες εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης, νωτιαίου μυελού, σε βρέφη που γεννήθηκαν από μητέρες που έλαβαν οπιοειδή κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της κύησης.
 • Λήψη ακεταμινοφαίνης και κίνδυνος για ανάπτυξη ελλειματικής προσοχής/υπερκινητικότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που έπαιρναν το φάρμακο αυτό ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  Σύμφωνα με το FDA, οι μελέτες περιέχουν πολύ λίγες πληροφορίες και ορισμένες, ανάλογα με τους αρχικούς περιορισμούς τους, αντικρουόμενα αποτελέσματα, που εμποδίζουν την εξαγωγή των αξιόπιστων συμπερασμάτων. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να αλλάξουν οι τρέχουσες συστάσεις για το πως χρησιμοποιούνται τα φάρμακα για τον πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  Ωστόσο, ο Οργανισμός συνιστά στις εγκύους αλλά και στις γυναίκες που σκοπεύουν μείνουν έγκυοι να συμβουλεύονται πάντα τον γιατρό τους πριν πάρουν οποιοδήποτε φάρμακο για τον πόνο.

Πηγή: http://www.ppsathas.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.