Αρχική Γωνιά του μαθητή Αμερικανοί επιστήμονες: "Μετά τις 8.30 να ξεκινάνε τα σχολεία - Θα αποδίδουν καλύτερα οι μαθητές"

Αμερικανοί επιστήμονες: "Μετά τις 8.30 να ξεκινάνε τα σχολεία - Θα αποδίδουν καλύτερα οι μαθητές"

UberSpace2

Όλοι το έχουμε ζήσει. Τόσο ως μαθητές όσο και ως γονείς. Το πρωινό ξύπνημα και το άγχος που αυτό συνεπάγεται, μας συνοδεύει στο υπόλοιπο της ημέρας είτε παίρνοντας τη μορφή κούρασης είτε με τη μορφή έντασης.

Σύμφωνα όμως με τελευταία έρευνα Αμερικανών ειδικών, τα παιδιά και ιδίως οι έφηβοι που έχουν πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα, μετά δεν αποδίδουν καλά στα μαθήματά τους. Συμπερασματικά λοιπόν, προτείνουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ξεκινούν μαθήματα μετά τις 8:30 το πρωί.
Στο συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών-CDC των ΗΠΑ (αντίστοιχου του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ελλάδα) και μάλιστα η έρευνα αυτή αποτέλεσε και σύσταση προς την αντίστοιχη υπηρεσία, ενώ πριν λίγο καιρό σε παρόμοια συμπεράσματα είχε καταλήξει και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Βέβαια, οι συστάσεις των ειδικών περιλαμβάνουν βραδινό ύπνο 8.5-9,5 ωρών για παιδιά και έφηβους, κάτι που δύσκολα τηρείται.

«Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία, την ασφάλεια και τη σχολική επίδοση των παιδιών. Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει πολλά παιδιά να κοιμηθούν όσο πρέπει» δήλωσε η επιδημιολόγος Αν Γουίτον, υπεύθυνη της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Morbidity and Mortality Weekly Report" του CDC.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με διάφορα προβλήματα, όπως παχυσαρκία, κατάθλιψη, ελλιπή σωματική άσκηση, μέτριους βαθμούς στο σχολείο κ.ά.
Οι ερευνητές του CDC ανέφεραν ότι, από άποψη δημόσιας υγείας, η αύξηση της ώρας ύπνου των εφήβων χάρη στην καθυστέρηση έναρξης του σχολείου θα έχει σημαντικά οφέλη. Οι ειδικοί συστήνουν επίσης να κοιμούνται οι έφηβοι πιο νωρίς και να μην υπάρχουν οι ποικίλοι ηλεκτρονικοί «πειρασμοί» στο δωμάτιό τους (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, βιντεοπαιγνίδια κ.ά.).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.