Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Αμερικανοί παιδίατροι τονίζουν τη σπουδαιότητα της ανάγνωσης στα μωρά

Αμερικανοί παιδίατροι τονίζουν τη σπουδαιότητα της ανάγνωσης στα μωρά

momreadingtobaby_0Εάν στην επόμενη επίσκεψη, ο παιδίατρος δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα της ανάγνωσης, μην εκπλαγείτε!

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής επικεντρώνεται για πρώτη φορά στην προώθηση της ανάγνωσης, καλώντας τους παιδίατρους να συμβουλεύουν όλους τους γονείς για τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει στην ανάπτυξη της παιδείας και των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων του παιδιού.

"Η ανάγνωση είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να οικοδομήσουμε ισχυρές και υγιείς σχέσεις γονέα-παιδιού, αλλά και να τονώσουμε την ανάπτυξη της ομιλίας στα παιδιά", αναφέρει στη Huffington Post η Dr. Pamela High, παιδίατρος και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Alpert του Πανεπιστημίου Brown.

Σχετική έρευνα απέδειξε ότι ακόμα και σε οικογένειες με υψηλότερο εισόδημα, τα παιδιά δεν απολαμβάνουν την ευχαρίστηση της ανάγνωσης, την αλληλεπίδραση με τους γονείς τους και τα υπόλοιπα οφέλη που τους παρέχει η καθημερινή εμπειρία της ανάγνωσης. Όλες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν ζητήματα περιορισμένου χρόνου, ελάχιστης κατανόησης του ρόλου της ανάγνωσης από τους γονείς και αυξημένου ανταγωνισμού συγκριτικά με άλλες πηγές ψυχαγωγίας όπως τα ηλεκτρονικά μέσα.

Οι ειδικοί παροτρύνουν τους γονείς να εντάξουν την ανάγνωση στο καθημερινό πρόγραμμα της οικογένειας, προκειμένου τα παιδιά να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από τη συγκεκριμένη διαδικασία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.