Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Άμεση κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία ζητεί η ΔΟΕ

Άμεση κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία ζητεί η ΔΟΕ

Abeka-kindergartenΠροσλήψεις νηπιαγώγων ώστε να καλυφθούν εκατοντάδες κενά σε όλη τη χώρα ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά εξαιτίας της μη διάθεσης των αναγκαίων πιστώσεων για πρόσληψη νηπιαγωγών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «είναι χαρακτηριστικό ότι στη β’ φάση των προσλήψεων αναληρωτών προσλήφθηκαν μόνο 11 νηπιαγωγοί, ενώ τα κενά σε όλη τη χώρα είναι εκατοντάδες».
Όπως αναφέρει, «ως αιτιολογία παρουσιάζεται η εξάντληση των πιστώσεων απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και η μη διάθεση πιστώσεων απ’ το ΕΣΠΑ, ως τώρα».

Τέλος, το δ.σ. της ΔΟΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη νηπιαγωγών ώστε να καλυφθουν όλα τα υπάρχοντα κενά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.