Αρχική Infokids Υγεία Αμυγδαλίτιδα και φαρυγγίτιδα στα παιδιά - Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

Αμυγδαλίτιδα και φαρυγγίτιδα στα παιδιά - Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

amygdales-sta-paidiaΗ αμυγδαλίτιδα και η φαρυγγίτιδα είναι λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς και βακτήρια που εισέρχονται στον οργανισμό. Συνήθως οφείλονται στον στρεπτόκοκκο, ενώ μπορεί να ευθύνονται και ρινοϊοί, κορονοϊοί, αδενοϊοί και ο ιός της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα σε αυτές τις λοιμώξεις λόγω της εύκολης μετάδοσής τους.

Πώς μεταδίδεται η αμυγδαλίτιδα και η φαρυγγίτιδα;

Η μετάδοση των λοιμώξεων αυτών γίνεται με την επαφή με τον πάσχοντα. Επίσης, η αμυγδαλίτιδα και η φαρυγγίτιδα μεταδίδονται και από τον αέρα, γι’ αυτό και είναι ευκολότερη η μετάδοσή τους το χειμώνα, οπότε και τα παιδιά συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους και στις σχολικές αίθουσες.

Η μικροβιακή φαρυγγίτιδα εκδηλώνεται με πυρετό, έντονο βήχα, φλεγμονώδη διήθηση με πύον και αιμορραγικά σημεία.

Για τη διάγνωση της στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας απαιτείται η διενέργεια μιας ειδικής εξέτασης που ονομάζεται strep test. Μέσω αυτής της εξέτασης διαπιστώνεται αν θα χρειαστεί να χορηγηθεί αντιβίωση ή όχι.

Πώς αντιμετωπίζεται η αμυγδαλίτιδα / φαρυγγίτιδα στα παιδιά;

Η στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση αντιβιοτικής αγωγής.

Αν υπάρχει περιαμυγδαλικό απόστημα, ο ωτορινολαρυγγολόγος μπορεί να συστήσει χειρουργική παροχέτευση. Η ιογενής φαρυγγίτιδα αντιμετωπίζεται συμπτωματικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.